Güney KıbrısKıbrısManşet

Ersin Tatar’ın TRT World’e açıklamaları Rum basınında: “İngiltere’yi AB’ye tercih ediyor”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın TRT World’e yaptığı açıklamalar Rum basınında “İngiltere’yi AB’ye tercih ediyor” vurgusuyla yer aldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın TRT World’e yaptığı açıklamalar Rum gazetelerine de haber olurken, Fileleftheros habere “İngiltere’yi AB’ye Tercih Ediyor- Ersin Tatar Cenevre’de Yapılacak Beş Taraflı Görüşmeyle İlgili Olarak Londra’nın Yaklaşımını Uygun Görüyor”, Haravgi “Tatar AB’nin Katılımını İstemiyor”, Alithia ise “Tatar: AB Beş Taraflı Konferansta Olmayacak” başlıklarıyla yer verdi.

İNGİLİZ YETKİLİDEN KIBRIS SORUNU AÇIKLAMASI

Fileleftheros ve diğer gazetelere göre, İngiliz Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Lord Ahmad ise Lordlar Kamarası üyelerinin sorularına verdiği yanıtta, Kıbrıs sorununun çözümünün bölgedeki geniş çaplı gerginliklerin çözümü için anahtar olduğunu ve Birleşik Krallığın BM Genel Sekreterinin çabalarını desteklediğini ifade etti.

Lord Ahmad, Birleşik Krallığın “görüşmeye esneklik ve uzlaşma ruhuyla yaklaşmaları için kendilerini teşvik etmek amacıyla, beş taraflı konferans ışığında, geriye kalan taraflarla aktif bir şekilde görüştüğünü” de belirtti.

İngiliz yetkili, Birleşik Krallığın AB’den ayrılmasının, ülkenin garantör güç olarak sahip olduğu rolü etkilemediğini sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu