GenelManşetSporTürkiye

Ertenli 12 Dev Adam Dünya Kupası mesaisinde

Spor tarihimizde ilk kez bir Kıbrıslı Türk sporcunun basketbol dalında Türkiye A Milli Takımı formasını giyecek olmasını heyecanla bekliyoruz.

Spor tarihimizde ilk kez bir Kıbrıslı Türk sporcunun basketbol dalında Türkiye A Milli Takımı formasını giyecek olmasını heyecanla bekliyoruz.

TÜRKİYE A ERKEK MİLLİ TAKIMI BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

Kıbrıslı Türk basketbolcu Erten Gazi’nin de yer alacağı, FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri B Grubu’nda Belarus ve Büyük Britanya ile karşılaşacak Türkiye A Erkek Milli Takımı kafilesi dün toplandı ve müsabakalar öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen medya gününe Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Başkanvekili Ömer Onan, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, TBF Genel Sekreteri Emin Balcı, TBF Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, TBF yetkilileri ve basın mensupları katıldı.

25 KASIM’DA BELARUS, 28 KASIM’DA BÜYÜK BRİTANYA

Türkiye A Erkek Milli Takımı FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri’nde B Grubu’nda; Belarus, Büyük Britanya ve Yunanistan ile karşı karşıya gelecek. 12 Dev Adam, ilk maçında 25 Kasım Perşembe günü deplasmanda Belarus ile karşılaşacak. Ay-yıldızlıların Belarus ile oynayacağı müsabaka KKTC saati ile 20.30’da başlayacak ve NTV’den naklen yayınlanacak. Milliler gruptaki ikinci maçında 28 Kasım Pazar günü İstanbul’da Büyük Britanya’yı konuk edecek. Millilerin Sinan Erdem Spor Salonu’nda Büyük Britanya ile oynayacağı müsabaka KKTC saatiyle 20.00’de başlayacak ve NTV’den canlı olarak basketbolseverlerle buluşacak.

HEDEF GRUPLARDA İLK 3’TE OLMAK

FIBA’nın açıkladığı formata göre gruplarında ilk üç sırayı alan takımlar bir üst tura yükselecek. Takımlar, ilk grup aşamasında topladığı puanları bir üst turdaki gruplara taşıyacak. Milliler grupta ilk üç sırayı alması halinde A Grubu’nu ilk üç sırada tamamlayan ekipler ile eşleşecek. İkinci turdaki gruplarında ilk üç sırayı alan 12 ekip ise FIBA 2023 Dünya Kupası’nda mücadele etmeye hak kazanacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu