GenelKıbrısManşet

Erülkü’den Merkez Bankası önünde eylem

İş İnsanı Meriç Erülkü bir yerel bankanın bilançolarında hile yaptığı iddiası nedeniyle Merkez Bankası önünde eylem yaptı, “200 milyona yakın yolsuzluk var, gerçeği yansıtmayan bilançolar yayınlamanın cezası 7 yıldan başlar” dedi.

İş insanı Meriç Erülkü bir süredir özel bir yerel bankanın bilançolarında hile yaptığı iddiası ile KKTC Merkez Bankası, Meclis’teki Milletvekilleri, Savcılık ve polise yaptığı şikâyetlerden bir sonuç alamamasından dolayı eylem yaptı.

200 milyona yakın yolsuzluk yapıldığını söyleyen Erülkü, “Çözülmezse oturup seyretsinler. Sahte bilanço yayınlama cezası 7 yıldan başlar. Finansal sistem tehlikeye atılıyor. Bu kadar kanıtlanmış suçtan sonra gerekli adımların atılmamasına tepkimiz var. Biz herhangi bir bankayı zor duruma sokmaya çalışmıyoruz. Ama bu binada oturanların görevi, bizlerin çıkarlarını korumaktı” şeklinde konuştu.

Erülkü açıklamasında, “Eylemimiz KKTC Merkez Bankası aleyhine değildir. Bizler kurumları yanlış yöneten başta Rifat Günay olmak üzere tüm yetkilileri protesto ediyoruz. Tespitlerimiz daha önceye dayansa da polise kanıtların sunulduğu resmi şikayet tarihinden yani  geçen seneden beridir süren mücadelenin yasal takibini yapmak için buradayız. Buraya 30 kişiyle geldik ama daha kalabalıkta gelebiliriz” dedi.

Pencereden bakıp görsünler diye pankart asılı kamyonun banka önünde duracağını aktaran Erülkü, “Adalet arayışımız devam edecek. Ülkemizdeki sistem, gücünün yettiğini cezalandırmaksa ortada büyük sorun vardır. Sorunların çözülmemesini protesto ediyoruz. Günay’dan ‘banka sahibi para koyacak bekleyin’ lafların işittik. Paralarını koyup yaptıkları sahtekarlıktan kurtulmaya çalışıyorlar. Parayla çözülecek denmesi bu topluma yapılan en ağır darbedir. Bunları yapanlar görevden alınıp yerlerine dürüst insanlar atanmalı” ifadelerini kullandı.

Erülkü, yapıldığını savunduğu bazı suçlara da yer vererek şöyle konuştu;

“Gerçeği yansıtmayan bilançolar yayınlamak, kayıtsız teminat mektupları düzenlemek, gayri yasal muhasebe işleri yapıp bilançoları düzeltmeye çalışmak ve nicesi… Tüm bu suçlar KKTC Merkez Bankası’nın bilgisi dahilindeyken gerekli adımların atılmamasını protesto ediyoruz.”

Erülkü, HP Genel Başkanı Kudret Özersay’ın konuyu Meclis’ten duyurduğuna da dikkat çekerek, teşekkür etti, “Sadece yasaların uygulanmasını istiyoruz” dedi.

Erülkü, “KKTC Merkez Bankası Başkanı Rifat Günay ve Yönetim Kurulu yasaları uygula veya istifa et” yazılı pankart açtı.

Bir diğer pankartta ise “Sahte bilançolar cezasız kalamaz, 500 gündür bekliyoruz” yazısı dikkat çekti.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu