KıbrısManşet

Esendağlı: Umarım bugünü, demokrasimiz için bir utanç gününe dönüştürmezler

Polis, Lefkoşa’da eylem yapacak örgüt temsilcilerini çağırarak, “eylem yapmayınız” telkininde bulundu, ancak, eylemlerin yasaklandığına dair yazılı bir bildirim yapmadı. Eylemlerin yapılacağı öğrenildi

Kıbrıslı Türklerin iradesini ortaya koymak amacıyla bugün gerçekleştirilmesi planlanan eylemlere “Lefkoşa Kaymakamlığı onaylı yasak” bildirimi yapıldı.

Polis, Lefkoşa’da eylem yapacak örgüt temsilcilerini çağırarak, “eylem yapmayınız” telkininde bulundu, ancak, eylemlerin yasaklandığına dair yazılı bir bildirim yapmadı. Eylemlerin yapılacağı öğrenildi.

Yasağın ardından, Bağımsızlık Yolu, Sol Hareket ve Baraka Kültür Merkezi sosyal medya üzerinden duyuru gerçekleştirdi. Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı da sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eylem yapacak örgütlere Polis yetkililerin yasak kararı açıklamasına Barolar Birliği Başkanı’ndan da tepki geldi. Başkan Hasan Esendağlı, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada “Devletin ve kolluk kuvvetlerinin görevi, barışçıl amaçla eylem veya toplantı yapan yurttaşların güvenliğini sağlamaktır; eylemi engellemek değil. Umarım bugünü, demokrasimiz için bir utanç gününe dönüştürmezler” dedi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu