GenelKıbrısManşetToplum

Eski çalışma izni başvurularının tamamlanması için son tarih 18 Ekim

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski çalışma izni başvurularının tamamlanması için son tarihin 18 Ekim olduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde;

“Bakanlığımıza bağlı online.csgb.gov.ct.tr hizmet portalının tamamen devreye girebilmesi için eski sistemdeki başvuruların 18 Ekim 2023 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir.

10 Nisan 2023’den bu yana; ön izin, ön izinden muaf, öğrenci çalışma izni ve uzatma, yatay geçiş işlemleri ile işçi ve işveren arasında yapılan hizmet akitleri, Bakanlığımız tarafından yenilenen online hizmet portalı olan online.csgb.gov.ct.tr adresinden gerçekleştirilmektedir.

Yenilenerek hizmet kapsamı genişletilen portal, vatandaşlarımızın zaman kısıtlaması olmadan, çalışma hayatı ile ilgili tüm işlemlerini online olarak yapabilmelerine ve Bakanlığa bağlı kurumlara uğramadan, hızlı bir şekilde işlemlerini tamamlayabilmelerine imkan tanımaktadır.

Bu kapsamda, eski sistem üzerinden başlatılmış olan izin işlemleri ve tamamlanmayan başvuruların 18 Ekim 2023 tarihine kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na müracaat edilerek tamamlanması gerekmektedir.

18 Ekim’e kadar tamamlanmayan eski başvurular iptal edilecek ve geçersiz sayılacaktır.

19 Ekim 2023 tarihinden itibaren yapılacak çalışma izni başvuruları ise yeni sistem üzerinden yapılacaktır.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu