ManşetTürkiye

Etkin pişmanlıktan yararlanmak istedi

MİT tarafından yurt dışında kıskıvrak yakalanarak Türkiye'ye getirilen FETÖ elebaşının yeğeni ve örgütün sözde üst düzey yöneticisi Selahaddin Gülen'in ifadesi ortaya çıktı.

33 sayfalık ifade veren Selahaddin Gülen, etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini belirterek, örgütün kritik isimlerini deşifre etti. Gülen, ‘Amcamdır’ dediği Fetullah Gülen’in FETÖ’nün lideri olduğunu bildirdi.
Fetullahçı Terör Örgütü’ne çok ağır bir darbe daha vurularak elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Selaaddin Güeln yurt dışında kıskıvrak yakalanmıştı. MİT’in başarılı operasyonu ile yargıya teslm edilen Selahaddin Gülen, etkin pişmanlıktan yararlanmak istedi. Örgütün kritik isimleri ve yapılanma şemasını deşifre eden Gülen, ‘Fetullah Gülen amcamdır ve terör örgütünün lideridir’ ifadelerini kullandı.

Selahaddin Gülen’in 33 sayfalık ifadesinden öne çıkan detaylar şöyle:

Örgütte psikolojik ümitsizlikler başladı. Örgütten kopmalar yaşandı.

Fetullah Gülen 15 Temmuz sonrası, ‘Bu olay hayra vesile oldu, her ne kadar Türkiye kapısı bizim için kapansa da Tüm dünya size kucak açtı’ dedi.

Yine bir sohbet toplantısında “Türkiye’de durumlar düzelse bile zorunlu olanlar dışında kimse gitmesine gerek yok, artık buralardayız” dedi.

Fetullah Gülen benim amcamdır. Örgüt içinde niyetini ne kadar kötü olarak göstermese de, FETÖ’nün lideridir. FETÖ bir terör örgütüdür.

ETKİN PİŞMANLIKTAN YARARLANMAK İSTEDİ

FETÖ ile ilgili kritik bilgiler vermeyi kabul eden Selahaddin Gülen, emniyet ve savcılık birimlerine etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini iletti.

Gülen, FETÖ’nün üst düzey isimler, görevleri ve örgütün şemasını da ifadesinde detaylıca anlattı.

KENYA’YA EVLENMEK İÇİN GİTMİŞ, GÖZALTINDAN ABD KURTARMIŞ

Kenya’ya evlenmek için gittiğini, burada gözaltına alındığı ifadesinde aktaran Selahaddin Gülen, ABD makamlarının devreye girmesi ile serbest kaldığını da ifadesinde aktardı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu