DünyaEkonomiKıbrısManşetSürmanşetTürkiye

Euro 10 TL’nin Sterlin de 11 TL’nin üzerine yerleşti

ABD'de seçim sonuçlarının bir türlü netleşmemesi küresel piyasalarda doların son 2.5 yılın en düşük seviyelerini görmesine neden olurken, Türk Lirası doların bu zayıflığından faydalanamayan ender para birimlerinden oldu

GIYNIK ÖZEL

ABD’de seçim sonuçlarının bir türlü netleşmemesi küresel piyasalarda doların son 2.5 yılın en düşük seviyelerini görmesine neden olurken, Türk Lirası doların bu zayıflığından faydalanamayan ender para birimlerinden oldu.

ABD’de seçim sonuçlarının netleşmesi beklenirken Bloomberg dolar endeksi 2.5 yılın en düşük seviyesinden döndü.

Türk Lirası doların zayıf kaldığı dönemde dahi hem dolar karşısında hem de diğer güçlü paralar karşısında rekor seviyelerde düşük değerde kalmayı sürdürüyor.

ERİMEYE DEVAM

Türk Lirası gere Türkiye ekonomisindeki bozulmalar gerekse jeopolitik etkiler nedeniyle gereken destekten yoksun şekilde piyasalarda işlem görürken, negatif tarafta kalmayı sürdürüyor.

KKTC serbest piyasasında bugün itibarıyla dolar 8.54 TL’den, Euro 10.12 TL’den ve sterlin de 11.20 TL’den satılıyordu.

Türkiye piyasalarında ise öğle saatleri itibarıyla dolar/TL dünkü kapanışa kıyasla %0.90 artışla 8.4940 seviyesinde, Euro/TL %1.08 artışla 10.0665 seviyesinde ve sterlin/TL de %0.85 artışla 11.1590 seviyesinde işlem görüyordu.

TL HAFTANIN KAYBEDENİ

Tüm dünyanın gözlerini çevirdiği ABD başkanlık seçimleri resmi olarak sonuçlanmadı, ancak piyasalar senato ve meclisin cumhuriyetçiler ve demokratlar arasında dengeli dağılmasından memnun. Haftanın son işlem gününde ABD ve Avrupa endeksleri yükselirken tahvil getirileri düşüyor ve dolar da değer kaybetmeye devam ediyor.

Artan risk iştahı ile bu hafta gelişen ülke paraları oldukça iyi performans gösterirken ruble, Meksika pesosu  ve Brezilya reali haftanın yıldızları olurken Türk Lirası, Rus rublesi ve Güney Afrika randıyla birlikte dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimlerinden oldu.

Haftanın son işlem gününde de negatif tarafta kalan TL’nin toparlanması için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın arka yollardan değil, doğrudan faiz artırımına gitmesinin şart olduğuna dikkat çekiliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu