GenelManşet

Evleri daha soft ve daha doğal yaşam bekliyor

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile birlikte insanlar daha çok evde vakit geçirmeye başladı.

PANDEMİ ETKİSİ EVLERE YARADI

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile birlikte insanlar daha çok evde vakit geçirmeye başladı. Evde vakit geçirenler ise ev dekorasyonu ve modayı yakından takip ediyor. 2021 yılı ile ev dekorasyonuna önem verenler bulundukları alanı daha çok güzelleştirmeye yönelirken doğallık en çok tercih edilen seçenek oluyor.

GERİ DÖNÜŞÜM TRENDİ ÜST SIRADA YERİNİ KORUYOR

Evde dekorasyonunda yeni trend geri dönüşüm olarak ön plana çıkıyor. Evde kalmak bazı insanlarda can sıkıntısına yol açarken bu sıkıntının avantajı olarak yaratıcılık da üst seviyelere taşındı. Evlerde kullanılan yiyecek içecek kapları, eskiyen mobilyalar gibi birçok eski eşya birazcık yaratıcılık ile yeni ürünlere dönüşmeye başladı.

2020-21 yılında pandemi etkisi ile başlayan ‘geri dönüşüm’ trendi 2022 de de etkisini hissettireceğe benziyor.

AHŞAP, METAL VE IŞIĞIN ÖPÜŞMESİ…

Doğal ve geri dönüştürülebilen ürünler ev modasının birinci sırasında yer alırken ahşap ve metalin buluşması oldukça sıcak ve dikkat çekici bir etki yaratıyor. Bu etkiden de özellikle mobilyalarda sıklıkla yararlanılıyor. Bu yıl ise tamamen metal ya da detaylarında metal bulunan mobilyalar ve dekoratif objeler moda. Üstelik siyah, gümüş, altın, roze altın, bakır, pirinç gibi farklı metal renklerine de evinizde yer verebilir; bu renkleri kombinleyerek çekici alanlar oluşturabilirsiniz.

EVLERİNİZDE YEŞİLE VE DOĞAYA YER AÇIN

Başlangıçta “zorunluluk” olarak ortaya çıkmıştı ama artık kişiler huzuru kendi iç dünyalarında, evde arıyorlar. 2021 yılında küçük bitkilere yer verilen evlerde bu yıl büyük salon bitkilerinin tercih edilmesi öngörülüyor. 2022 dekorasyon önerileri arasında yeşilin sunduğu huzurun yanında doğal taşlara da yer açmaya hazır olun.

DEVİR TEKNOLOJİ DEVRİ

Yıllar yılları kovalamaya devam ederken teknolojideki değişim ise tüm hızıyla devam ediyor. Son yıllarda evlerde oluşan doğal yaşam ve soft renkler haricinde teknoloji ise hayatımızın ev dekorasyonu bölümünde dahil olmuşa benziyor.

Mobil uygulamalar sayesinde kontrol edilebilen beyaz eşya, teknolojik cihaz, hatta ampuller bu yılın dikkat çeken dekorasyon trendlerinden.

DAHA DOĞAL DAHA SOFT

Bu yılın ev modasında renkler net belli olmasa da son yıllarda kullanılan soft renklerin bu yıla da damgasını vurmasını bekleniyor.

Ev ortamında kullanımına ağırlık verilen bej, beyaz, açık kahverengi tonları bu yıl da listedeki yerini korumaya devam ederken renk skalasında mavi ve yeşil tonları olan ve doğayı çağrıştıran renkleri de görmemiz mümkün… Öte yandan 2022 yılında hardal rengi de yılın dikkat çekenleri arasında yer alacağa benziyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu