GenelKıbrısManşet

Evren: Covid-19’u cezaevinde bir ay içinde telafi edeceğiz

Merkez Cezaevinde gardiyanlar artan Covid-19 vakalarından dolayı iş ve can güvenliklerinin bulunmadığı gerekçesiyle iş bıraktı.

GARDİYANLAR İŞ VE CAN GÜVENLİĞİ İSTİYOR:

Merkez Cezaevinde gardiyanlar artan Covid-19 vakalarından dolayı iş ve can güvenliklerinin bulunmadığı gerekçesiyle iş bıraktı.

Sabah mesaisini devralması gereken gardiyanlar görev başı yapmayarak cezaevi önünde eyleme geçti.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren cezaevine gelerek eylemci gardiyanlarla görüştü. KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Kamu-Sen Başkanı Metin Altan ve Temaslı Takip Ekibi Sorumlusu Şebnem Benar ile de görüşen Bakan Kutlu Evren “Çok sıkı bir denetim altında olmasına rağmen  Covid-19 vakaları maalesef cezaevimizde ortaya çıkmıştır. 260 civarında mahkumun temaslı olduğunu tespit ettik. 109 tutuklu, 8 gardiyan ve 150’ye yakın temaslı, cezaevi şartları uygun olmadığından bir yurda transfer edilmiştir. Eksiklerimizi hızla tamamlayarak 1 ay içerisinde cezaevimizdeki Covid-19 sorununu çözeceğiz.” dedi. Sendika başkanlarının da koordinasyon amacıyla olay yerinde bulunduğunu belirten Bakan Evren, Sağlık Bakanlığı yetkililerinin de koordinasyon amaçlı görev aldığını belirtti.

Hatırlanacağı üzere; COVID-19 olan ve önce otele, ardından yeni cezaevine taşınan 79 mahkum ve tutuklu ‘sular akamadığı’ gerekçesiyle dün yeniden karantina oteline götürülmüştü. KTAMS Başkanı Güven Bengihan, yeni cezaevindeki 3 su motorunun arızalandığını, 2 gündür mahkumlara su verilemediğini anlatmıştı. Bengihan,“Ellerini yüzlerini dahi yıkayamazken nasıl olur da sağlıklı ve hijyen içinde COVID-19’u atlatmalarını bekleyebiliriz bilemiyorum” şeklinde konuşmuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu