ManşetSporToplum

Evrodoyuk? Neyik biz?

Kıbrıs’ta bir siyasal çözüm olana kadar sportif anlamda da evrodoyuk filân tamam ama en azından hiç yoktan 190’ı aşkın kulübüyle en büyük kitle sporumuz olan futbolda Haziran Conifa 2023’te millet olarak destek vermek farz oldu

Osmanlı İmparatorluğu’nun ‘12 kişilik ihtiyar heyeti’ tarafından yönetilmeye çalışılan adacıklar var ya, “12”yi söyleye söyleye kestirmeden 12 Adalar yapıldı ve Yunan sularına çevirildi dönemin TC Hükümeti tarafından. Yine dönemin medyası da olayı biraz ‘kriz yönetimi’, biraz da ‘keriz yönetimi’ diye adlandırdılar afedersiniz sayın seyirciler. Yıllar geçti başka bir ada ‘moda’ oldu. Ona da “Kıbrıs Davası” dendi. Şimdilerde ise o davaya “sorun” diyorlar mâlum.

Neyse. Yıllar geçti ve Kıbrıslı Türklere “Kıbrıs’ta barış engellenemez. Hadi, bir Evet’le dünyaya bağlan” filan dediler ya, “Evet” dedik ama yine kapı duvar. E hade siyaseti geçtik, sporda da ambargo devam ediyor bildik.

Genellikle iki toplumlu spor organizasyonları ya Ara Bölge’de ya da Güney Kıbrıs’ta gerçekleşti. Ha bire ayaklarına gittik, ha bire maç yapmak için alttan aldık. Mâlum bu film Nea Salamina’da veya diğer spor branşlarımızda da yaşanmıştı.

Ya onlar n’aptı? “Zavallı Kıbrıslı Türkler bizi rüyanızda anca görürsünüz” diyerek ‘zeytin dalıyla tütsüleyip’ eve geri gönderdiler. Ha bire, havanda futbol topuyla su dövdük ama yine olmadı. Geçmişte FIFA’lı yöneticiler üzerinden de ‘tütsündük’ ama yine somut bir gelişme yok mâzAllah. “MâzAllah” dedik zira ambargo kalksa ne tesissimizde hayır var, ne de gariban amatör topçularımızda.

Mikrofonu eline alan siyasetçi ha’bire “Spor ambargosunu deldik, kırdık geçirdik. Hükümümetimiz döneminde UEFA Kriterleri gözetildi” ölülerinin goca körü falan derler ya, alıştık artık. UEFA Kriterleri mi? Neymiş bu kriterler? Sportif Kriterler, Altyapı Kriterleri, Personel ve İdari Kriterler, Hukuki Kriterler ve Mali Kriterlerdir. Ülke olarak bu kriterlerin neresindeyiz biz? Hazırlığımız var mı? Bir başka deyişle Kıbrıs Türk Futbol Federasyon Başkanı Hasan Sertoğlu’nun deyişiyle “Evrodoyuk? Neyik biz?” cuk oturdu gönlümüz aynen.

Son söz mü? Kıbrıs’ta bir siyasal çözüm olana kadar sportif anlamda da evrodoyuk filân tamam ama en azından hiç yoktan 190’ı aşkın kulübüyle en büyük kitle sporumuz olan futbolda Haziran Conifa 2023’te millet olarak destek vermek farz oldu. Hayırlısı bakalım.

 

 

.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu