KıbrısManşet

Extreme kategoride olmak üzere piste toplam 81 araç çıktı

Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği’nin (KTKOD) Türkiye İş Bankası 2022 Klasik Otomobil Ralli Şampiyonası kapsamında düzenlenen etkinlikleri devam ediyor.

 

KLASİKLERDEN SLALOM FİNALİ: Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği’nin (KTKOD) Türkiye İş Bankası 2022 Klasik Otomobil Ralli Şampiyonası kapsamında düzenlenen etkinlikleri devam ediyor. Bu yılın dokuzuncu, slalom şampiyonasının ise üçüncü ve final etkinliği olan “Near East Bank Klasik Otomobil Slalom Yarışı” 20 Eylül Salı günü Zet Karting Leisure Center’de yapıldı. Büyük çekişmenin yaşandığı yarışa klasik severler oldukça yoğun ilgi gösterirken, 63 araç klasik kategoride, 18 araç da Extreme kategoride olmak üzere piste toplam 81 araç çıktı.

 

ERDOĞAN AŞIK ŞOV YAPTI: Klasik araçların yaşlarına göre sınıflara ayrıldığı ve marka kupalarının da olduğu yarışta ayrıca daha süratli ve spor araçların da olduğu Extreme kategoride de mücadele izlemeye değerdi. Yarış sonunda hem klasik otomobil kategorisinde hem de Extreme kategorisinde zirvedeki isim aynıydı. Erdoğan Aşık Mini Morris aracıyla zirvede yer almayı başardı. Klasik kategoride Aykut Sokollu Ford Eskort aracıyla ikinci, Ali Gürhan Tahsin Eunos Roadster ile üçüncü oldu. Extreme kategori ikincisi Mercedes 190 aracıyla Mustafa Beyaz olurken, üçüncü yine Ali Gürhan Tahsin oldu.

 

ÇEKİŞME YAŞANDI: Slalom yarışının genel klasmanında olduğu gibi sınıflarında da çekişme yaşandı. E klasmanında Turgut Bürüncük, F klasmanında Hüseyin Gümüşok, G klasmanında Aykut Sokollu ve H klasmanında Erdoğan Aşık, Turing Klasmanında Kemal Akeler birinci olan yarışçılar oldular. Kadınlarda Fatoş Arca birinci, Volkswagen kupasında Erol Barçın, Ford kupasında Aykut Sokollu, Mini kupasında Erdoğan Aşık, BMW kupasında Taner Gerçel ve Mercedes kupasında Mustafa Beyaz birinciliğe uzanan isimler oldular. “Herşeye Rağmen Kupası”nı ise aracı arıza yapan Lütfiye Akeler almaya hak kazandı.

 

ÖDÜL TÖRENİ: Ödül Töreninde KTKOD Başkanı Gökhan Necipoğlu Near East Bank adına Near East Bank Genel Müdür Yardımcısı Timuçin Samancıoğlu’na teşekkür plaketi takdim etti. Dereceye girenlere kupalarını KTKOD Başkanı Gökhan Necipoğlu, Near East Bank Genel Müdür Yardımcısı Timuçin Samancıoğlu, Özel Bankacılık Grup Müdürü Esra Manyera ve Near East Bank Dereboyu Şube Kıdemli Müdürü Mustafa Akpolat takdim etti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu