KıbrısManşetSiyaset

Faiz Bey için üzgün değilim..

Bu vakitten sonra Faiz Bey zaten kendi ipini de çekmiş oldu. UBP’ye gelince çok fazla söylenecek bir şey yok... Yaşanan ve UBP üzerinden ülkedeki demokratik düzeni tarumar eden süreçleri olağan kabul edip hiçbir şey olmamış gibi bu yaşananlara destek verip alkış tuttular

Faiz Bey için üzgün değilim..

UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, görevinden istifa etti… Sucuoğlu açıklamasında, “Kararım partimi değil, siyaseti değil, Genel Başkanlık görevini bırakmaktır. Bu bağlamda partime ve ülkeme hizmet etmeye dün olduğu gibi bugün de yarın da devam edeceğim” dedi.

Oysa kurultayla geldim kurultayla giderim demişti daha geçen hafta !

UBP de akıl sır ermeyen işlere devam ediliyor.  Faiz Sucuoğlu %62 ile  UBP lideri olmuştur. Bu hayli önemli bir orandır.

Hemen akabinde, %39.5’lik bir oranla partisini genel seçimlerde 1. sıraya taşımıştır.. Lakin sonrası yaşananlar malum. Faiz Bey Ankara tarafından bu görevlere uygun görülmedi. UBP’de kazanın altındaki ateş yükseltildi.

Faiz Bey’in önce başbakanlık elinden alındı, şimdi ise parti genel başkanlığına veda etti.

Bu yaşanan süreçte bir kez daha gördük ki

bu ülkede demokrasi, teamül, irade, seçim ve sandık gibi şeylerden bir ehemmiyeti yok. Faiz Bey demokratik üstünlüğü elinde tutmasına rağmen hiç direnmedi. Otur yerine dediler oturdu, kalk yerinden dediler kalktı. Bu süreçte yaşananları da gizli saklı tutmaya özen gösterdi. Açıkçası Faiz Bey adına asla üzgün değilim. Faiz Bey dirayetli bir duruş sergileyecek halk desteğine sahipti. Lakin bunun yerine “hay hay efendim nasıl arzu ederseniz öyle olsun” yaklaşımı sergiledi. Onu bu kadar dirayetsiz yapan, etkisiz kılan, onurunu ayaklar altına alan ve pısırık bir görüntü içine sokan anlayışa karşı dahi hep bir yaranma çabası içinde oldu. Şimdi ise Faiz Bey’in uğradığı bu akıbete sürpriz demek doğru olmaz.  Ve fakat UBP ve Faiz Sucuoğlu üzerinden yapılan bu hamleler ülkemizdeki demokrasi olgusunu hepten yok etmiş ve bitirmiştir, esas üzüntüm bundandır. Faiz Bey hatırı sayılır bir destekle UBP Genel Başkanı oldu.

Yaşanan bu süreç içinde parti kararı olmasına rağmen (genel başkandan gayrı hiçbir milletvekiline hükümeti kurma görevi verilirse kabul edilmeyecek) hükmü üzerinden gereken uygulama yapılmadı.

Şöyle ki; madem parti yetkili organlarının bu yönde bir kararı vardı, Cumhurbaşkanı’nın  Ünal Bey ya da bir başka vekili hükümeti kurmak için görevlendirilmesinin önüne geçilebilirdi. Parti kararına rağmen bu görevlendirmeyi kabul eden kim olursa olsun, ki bu Ünal Bey olmuştu o zaman da parti iç tüzüğü işletilerek partiden ihracı gündeme getirilebilirdi.. Bu yapılmadığı gibi bir de üstüne Faiz Bey kendisinin saf dışı bırakılmasını arzulayanlara destek olarak Ünal Üstel hükümetine onay verdi..

Bu vakitten sonra Faiz Bey zaten kendi ipini de çekmiş oldu. UBP’ye gelince çok fazla söylenecek bir şey yok… Yaşanan ve UBP üzerinden ülkedeki demokratik düzeni tarumar eden süreçleri olağan kabul edip hiçbir şey olmamış gibi bu yaşananlara destek verip alkış tuttular..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu