GenelKıbrısManşet

Falyalı suikastinde Sedat Peker izi

Halil Falyalı cinayetinin soruşturması kapsamında İstanbul’da tutuklu bulunan Mustafa Söylemez'in KKTC'den İstanbul’a döndükten sonra Bakırköy'de Sedat Peker'in akrabası olduğu bilinen Metin Süs ile görüştüğü ortaya çıktı

Halil Falyalı cinayetinin soruşturması kapsamında İstanbul’da tutuklu bulunan Mustafa Söylemez’in KKTC’den İstanbul’a döndükten sonra Bakırköy’de Sedat Peker’in akrabası olduğu bilinen Metin Süs ile görüştüğü ortaya çıktı

MUSTAFA SÖYLEMEZ İSTANBUL’A İNERKENDEN METİN SÜS İLE GÖRÜŞTÜ… Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın öldürülmesiyle ilgili İstanbul’da gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 8 kişiden Mustafa Söylemez ve ağabeyi Mehmet Faysal Söylemez’in de aralarında bulunduğu 5 şüpheli tutuklanırken, soruşturmayla ilgili ilginç gelişmeler yaşanıyor. Mustafa Söylemez’in olay günü sabahında Kıbrıs’tan uçakla İstanbul’a indiği ve Bakırköy’de bulunan kahvaltı salonunda Sedat Peker’in akrabası ve adamı olduğu belirtilen Metin Süs’le görüştüğü ortaya çıktı. Mustafa Söylemez’in ağabeyi Mehmet Faysal Söylemez’i aramak için Süs’ten telefonunu istediği ve ağabeyini arayarak bilgi verdiği belirtildi. Olayın ardından ilk gözaltına alınan Mustafa Söylemez’in avukatının, Metin Süs’ü arayarak bilgilendirdiği de kaydedildi.

SEDAT PEKER İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ… Metin Süs ile Sedat Peker’le telefon görüşmeleri yaptığı belirlendi. Metin Süs’ün, Peker ile akraba olduğu için görüştüğünü söylediği belirtildi. Güvenlik kamerası görüntülerinde, Mustafa Söylemez’in İstanbul Havalimanından çıkışı ve Bakırköy’deki kahvaltı salonunda Metin Süs ile buluşması yer alıyor. Metin Süs’ün ifadesinde; Neden Sedat Peker’i aradın? Sorusuna: “Sedat Peker benim akrabam o gün 2-3 kere görüştüm ve zaten Peker’le sürekli görüşüyorum o benim akrabam” dediği öne sürülüyor.

5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI, 3’Ü SERBEST KALDI… Soruşturma kapsamında geçtiğimiz gün sulh ceza hâkimliğine çıkarılan Mustafa Söylemez, Faysal Söylemez, Abdurrahim Çelik, Ender Yıldız ve Cengiz Şener tutuklanırken, Ahmet Naim Memiş, Metin Süs ve Celal Birol adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

HAVALİMANINDA FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI… Öte yandan Halil Falyalı cinayetiyle soruşturmasıyla ilgili tutuklanan Mustafa Söylemez olay günü sabahında Kuzey Kıbrıs’tan İstanbul Havalimanı’na gittiği anların fotoğrafı ortaya çıktı. Havalimanı güvenlik kamerası görüntülerine göre, Söylemez’in 9 Şubat Çarşamba günü saat 07.00 sıralarında İstanbul’a gittiği anlaşılıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu