GenelKıbrısManşetSpor

Famagusta Cup Maraş’ta tamamlandı

FAMAGUSTA CUP TAMAMLANDI

Başbakanlık Spor Dairesi Müdürlüğü’nün organize ettiği Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları kapsamında Hentbol Federasyonu tarafından uluslararası düzeyde gerçekleştirilen Mağusa Kupası (Famagusta Cup), önceki gün Maraş’ta yapılan plaj hentbolu ile tamamlandı.

KAPANIŞ ADRESİ MARAŞ

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Maraş’taki plaj hentbol karşılaşmasında kadınlarda KKTC – Türkiye, erkeklerde ise KKTC – Kosova takımları mücadele etti. Kadınlarda ve erkeklerde KKTC takımlarının üstünlüğü ile sona erdi. Lala Mustafa Paşa Spor Salaonu’nda başlayan Famagusta Cup’ın salon ayağında kadınlarda Türkiye, erkeklerde ise İran’ın şampiyon olmuştu. KKTC, Türkiye, Romanya, Özbekistan, İran ve Kosova’nın yer aldığı turnuvada İsrail’lli hakemlerde maç yönetirken, karşılaşmaları Fransız fotoğrafçı’da takip etti.

ÜST DÜZEY KATILIM

Kapalı Maraş’taki organizasyona üst düzey katılım oldu. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, TC Gençlik ve Spor Bakanlığı Koordinatörü Mithat Tekçam, KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Dursun Koç, Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç ve İtalya – Teramo Interamnia World Cup Başkanı Pier Luigi’nin izlediği müsabakalar sonrasında takımlara kupa ve madalyaları yanında organizasyona katkı koyanlara da plaketleri verildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu