ManşetSporTürkiye

Fenerbahçe ile Galatasaray maçı bu akşam

Türkiye'nin 2 dev çınarı Fenerbahçe ile Galatasaray bu akşam karşı karşıya geliyor.

Bu müthiş maç öncesi dikkat çeken istatistikleri sizler için derledik:
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan son beş Süper Lig maçı eşitlikle tamamlanırken, lig tarihinde iki ekip arasında daha uzun bir beraberlik serisi sadece bir kez yaşandı (Nisan 1963 – Mart 1965 arasında altı maç).
Galatasaray’ı konuk ettiği son 20 Süper Lig maçını kaybetmeyen Fenerbahçe (14G 6B), rakibine Aralık 1999’dan bu yana iç sahada mağlup olmuyor (1-2).
Fenerbahçe ile oynadığı son 10 Süper Lig maçını kazanamayan Galatasaray (7B 3M), bu süreçte rakip filelere sadece dört gol gönderebildi.
Fenerbahçe’nin Süper Lig tarihinde iç sahada Galatasaray’dan (35) daha fazla yendiği tek takım Ankaragücü (36).
Galatasaray’ın Süper Lig tarihinde deplasmanda en az 10 kez karşılaştığı takımlar arasında en düşük galibiyet yüzdesi yakaladığı rakibi Fenerbahçe (%16.1; 10G 17B 35M).
Fenerbahçe, Süper Lig’de Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor’a evinde 49 maçtır yenilmiyor (26G 23B) ancak son altı derbinin sadece birini kazanabildi (bu sezon Beşiktaş).
Süper Lig’de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor’a konuk olduğu son 13 maçtan galibiyet çıkaramayan Galatasaray (5B 8M), bu karşılaşmaların 12’sinde kalesini gole kapatamadı (toplam 22 gol).
Süper Lig’in ilk 22 haftasında en fazla net gol pozisyonuna giren takım olan Fenerbahçe (75), aynı zamanda bu pozisyonları en fazla harcayan ekip konumunda (52).
Bu sezon Süper Lig’de oynadığı 10 deplasman maçının dördünde gol yemeyen Galatasaray, dış sahada daha fazla gole kapamayı en son 2014/15 sezonunda yapmıştı (6).
2019/20 Süper Lig sezonunda skor olarak geri düştüğü maçlardan en fazla puan çıkaran takım Fenerbahçe (11). Galatasaray ise şu ana kadar öne geçtiği 15 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi (12G 3B).
Fenerbahçe bu sezon Süper Lig’de attığı gollerin en büyük bölümünü maçların son 15 dakikalarında bulurken (10/41); Galatasaray’ın kalesinde gördüğü gollerin en büyük kısmı bu dakika aralığında geldi (8/17).
2019/20 Süper Lig sezonunda en fazla penaltı golü atan iki takım bu maçta karşı karşıya geliyor (Galatasaray; 8 & Fenerbahçe; 6).
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan Süper Lig maçlarında atılan son 15 golün 12’si ikinci yarılarda, bu gollerin altısı ise 80. dakikadan sonra geldi.
Galatasaray’ın Süper Lig’de Fenerbahçe deplasmanında attığı son iki gol de kafa vuruşlarıyla geldi (Henry Onyekuru & Olcan Adın).
GÖZLER ONLARDA: Vedat Muriqi – Radamel Falcao
Bu dev maç öncesinde gözler iki takımın da golcülerinde olacak. Fenerbahçe’nin derbideki kozu Vedat Muriqi, Galatasaray’ın da Radamel Falcao olacak.

FENERBAHÇE – GALATASARAY

STAT: Ülker Stadyumu

HAKEM: Halil Umut Meler

SAAT: 19:00

YAYIN: beIN SPORTS HD 1 & beIN SPORTS HD 2

Muhtemel 11’ler

FENERBAHÇE:
 Altay, Isla, Jailson, Serdar, Hasan Ali, Ozan, Tolgay, Dirar, Kruse, Tolga, Vedat

GALATASARAY:
 Muslera, Mariano, Donk, Marcao, Saracchi, Seri, Ömer, Feghouli, Belhanda, Onyekuru, Falcao

Diğer Haberler

Başa dön tuşu