GenelKıbrısManşetSağlık

Estetik faciası hayatını kararttı

Türkiye ve dünya basınında görmeye alışkın olduğumuz estetik operasyon faciasının bir benzeri KKTC’de de yaşandı. Fransız askısı uygulaması genç kadının yüzünde geri dönüşü olmayan tahribatlara sebep oldu

Estetik operasyonla kendini güzelleştirmek ve gençleştirmek isteyen Nur Aksoy’un hayatı Fransız askısı operasyonun ardından karardı. Ameliyatsız yüz germe işlemi olarak bilinen ve en çok tercih edilen operasyonlardan biri olan Fransız askısı uygulamasıyla yüzünü gerdirmek isteyen Aksoy’un eski halinden eser kalmadı. Yaşadığı talihsiz olayın ardından aynalara küsen Nur Aksoy’un yüzü, 3 Ağustos’ta gerçekleşen operasyonun ardından tanınmaz hale geldi. Yaşadığı olayın ardından doktordan maddi olarak kendisini tazmin etmesini beklediğini fakat 30 bin TL’lik operasyon ücretini dahi geri alamadığını kaydeden genç kadın, yargıya başvurmaya hazırlanıyor.

TEKRARDAN MÜDAHALE MÜMKÜN DEĞİL… KKTC’nin tanınmış ve güvenilir Plastik Cerrahlarından birisi olan D.A. isimli doktorun gerçekleştirdiği Fransız askısı işleminden bir süre sonra ters giden bir şeyler olduğunu anlayan genç kadın, operasyonun ardından oluşan komplikasyonlar nedeniyle yüzündeki şişliklerin inmediğini ve yüzünde çok ciddi doku bozulmaları olduğunu ifade etti. Olayın şokunu üzerinden atmasının ardından farklı bir plastik cerraha başvurduğunu dile getiren Nur Aksoy, “Doktor, yüzüme tekrardan müdahale etmenin mümkün olmadığını ifade etti ve yeniden müdahale edilmesi halinde daha büyük hasarlara yol açılabileceğini söyledi” diyerek geri dönüşü olmayan bir yola girdiğini ifade etti.

RİSKSİZ BİR OPERASYON OLAK BİLİNİYOR… Ameliyatsız yüz germe işlemlerinden biri olarak öne çıkan Fransız Askısı, içi polyester, dışı ise cilt dokusuyla uyumlu silikondan yapılmış esnek iplerle cildin gerilmesi olarak tanımlanıyor. Fransız ip askısı olarak da bilinen bu yüz askılama işleminde kullanılan ipler sayesinde, yüz bölgesindeki sarkmalar ve kırışıklıklar gideriliyor. Normal şartlarda güvenli ve minimal riskler barındıran bu işlem, cerrahi yüz germe operasyonlarının alternatifi olarak biliniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu