ÇevreKıbrısManşetSpor

“Festivalden kalan ve resimlerde görülen çevre kirliliği bugün saat 12 itibari ile ortadan kaldırıldı”

Duyarlı vatandaşlar 'Bi Dünya Kuzey Kıbrıs' etkinliği sonrası Atatürk Stadyumu'nun geldiği son hal basında haber olunca, akabinde Spor Dairesi'nden hamle geldi.

Duyarlı vatandaşlar ‘Bi Dünya Kuzey Kıbrıs’ etkinliği sonrası Atatürk Stadyumu’nun geldiği son hali sosyal medya hesaplarından paylaşarak, meydana gelen çevre tahribatını gözler önüne sermişti.

Basın organlarının bahse konu sosyal medya paylaşımlarını haber olarak paylaşmalarının akabinde Spor Dairesi’nden hamle geldi.

Atatürk Spor Sahası’nın temizlendiğine ilişkin açıklama yapan Spor Dairesi, tartan pistte meydana gelen hasarların en kısa zamanda giderileceği ve etraftaki çevre kirliliğinin ise bugün öğlen saatleri itibariyle ortadan kaldırıldığını belirtti.

Spor Dairesi Müdürü Fuat Tek’in kamuoyu paylaşımı şu şekildedir:

“Bugün bazı yayın organlarında Atatürk Spor Sahası’ndan resimler paylaşılarak, sahada yapılan etkinlikler yüzünden tartan pistin zarar gördüğü iddia edilmiş ve sahanın temizlenmediği iddia edilmiştir. Bu yıl 20 Temmuz Özgürlük ve Barış bayramımız, geniş etkinliklerle bir festival havasında kutlanmış ve şanına yakışır bir coşku ile halkımızla kucaklaşılmıştır. 20 Temmuz gecesi stadyumda yapılan etkinliklerde 2005 yılında yapılan tartan pistin bir kaç yerden zarar gördüğü tespit edilmiştir. Tartan pistte meydana gelen bu zarar çok kısa bir süre içerisinde dairemiz tarafından tamir edilecektir. Ayrıca festivalden kalan ve resimlerde görülen çevre kirliliği bugün saat 12 itibari ile ortadan kaldırılmıştır. Böyle anlamlı bir organizasyonun önümüzdeki yıl çok daha görkemli yapılması için gereken notlar alınmıştır.”

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu