KıbrısManşet

Fikri Ataoğlu 1586 oyla yeniden başkan seçildi

Demokrat Parti’nin 12. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan Fikri Ataoğlu, kurultaya katılan 2 bin 135 üyeden bin 5186’sının oyu ile yeniden genel başkanlığa seçildi

Demokrat Parti’nin 12. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan Fikri Ataoğlu, kurultaya katılan 2 bin 135 üyeden bin 5186’sının oyu ile yeniden genel başkanlığa seçildi

Patlak: Manşetimizin yayına hazırlandığı saatlerde Demokrat Parti Parti Meclisi için oy sayım işlemi halen devam ediyordu

ATAOĞLU FARKLI KAZANDI... Demokrat Parti 12. Olağan Kurultayı’nda saat 21.00’de sona eren oy verme işleminin ardından oy sayımına geçildi. Sayımın ardından Fikri Ataoğlu’nun 1586 oyla yeniden başkan seçildiği açıklandı. Genel Başkan adayı Ali Tunçtaşlı ise 522 oyda kaldı. Kullanılan 2135 oyun 27’si ise geçersiz sayıldı.

“YEREL SEÇİMLERE GÜÇLÜ ŞEKİLDE GİRECEĞİZ”… Sonuçların açıklanmasının ardından tebrikleri kabul eden Fikri Ataoğlu, teşekkür konuşması için yeniden kürsüye çıktı. Demokrat Parti kurultayında demokrasi şöleni yaşandığını söyleyen Ataoğlu, uzun aradan sonra ilk kez böyle geniş katılımlı bir kurultay yaşadıklarını belirterek yerel seçimlere güçlü bir şekilde gireceklerini belirtti.

ATAOĞLU’NDAN BİRLİKTELİK MESAJI… Kurultayda yaşanan tartışmalara rağmen Demokrat Partililerin yine kendi içlerinde kucaklaşacaklarını kaydeden Ataoğlu, hükümette de bundan sonraki süreçte de ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

GECENİN SONUNDA KUCAKLAŞTILAR… Ataoğlu’nun daveti üzerine kürsüye çıkan Ali Tunçtaşlı da Ataoğlu’nun tebrik etti. Yarışı Ataoğlu’nun kazandığını kaydeden Tunçtaşlı, Demokrat Parti için birlikte çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Ataoğlu ile Tunçtaşlı’nın kucaklaşması esnasında salonda büyük bir alkış koptu.

DP KURULTAYI’NDA GERGİN ANLAR… Öğle saatlerinde üyeler salonun içerisinde oylarını kullanırken, salonun önünde bazı Demokrat Parti üyeleri arasında kavga çıktı. Bir anda tansiyonun yükseldiği olayda, kavga sırasında arada kalarak fenalaşanlar oldu. DP Genel Başkan adaylarının ve milletvekillerinin araya girmesiyle gerginlik yatıştırıldı. Yaşanan bu talihsiz olay kurultaya gölge düşürdü.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu