KıbrısManşet

Film sahnelerini aratmayan firar!

Alexsandr Satlaev, aksiyon filmlerini aratmayacak bir planla, dün saat 18.00 sıralarında Merkez Cezaevi'nden kaçtı

GIYNIK ÖZEL

2019 yılında Girne’de bir kadına cinsel saldırı girişiminde bulunup parasını çalan ve Rusya’da polis müfettişi olduğu dönemde 4 kadına tecavüz eden Alexander Satlaev, Merkezi Cezaevi’nden dün akşam saatlerinde firar etti. Alexsandr Satlaev, aksiyon filmlerini aratmayacak bir planla, dün saat 18.00 sıralarında Merkez Cezaevi’nden kaçtı.

İddialara göre Satlaev, havalandırma için mahkumların iç avluya çıkarıldığı zaman avluda saklanarak içeriye girmedi. Mahkumların içeriye alınmasının ardından Satlaev’in havanın kararmasını da fırsat bilerek duvara tırmanıp, ön avluya geçtiği öne sürüldü. Saat 18.00 civarında yemek aracının da cezaevine geliş anını fırsat bilen Alexsandr Satlaev’in açılan kapıdan dışarıya kaçtığı da iddialar arasında.

POLİSLER DURDURDU, FOTOĞRAFINI DAHİ ÇEKTİ

İddialara göre, cezaevinden kaçan Satlaev’in dışarda kendisine bırakılan bir arabaya binerek YDÜ yolu üzerinden Dikmen’e doğru seyir halinde olduğu esnada YDÜ Üniversite yakınlarında polis denetimine takıldığı öğrenildi. Sokağa çıkma yasağı denetimi yapan polis ekiplerine geçerli bir izin kağıdı ya da kimlik sunamayan ve kendisini ifade edemeyen Satlaev’in fotoğrafını çekerek polis merkezine gönderen ekipler, Satlaev’in firari olduklarını öğrenene kadar, firari mahkum polislerin elinden de kaçtı. Polis ekipleri Dikmen’e doğru koşarak kaçan Satlaev’in arkasından havaya ateş açmalarına rağmen, firari mahkum karanlıkta kayıplara karıştı.


KİMSE FİRARI FARK ETMEDİ

Öte yandan Satlaev’in cezaevinden kaçtığı, polis kontrol noktasında fotoğrafının çekilmesinin sonrasında anlaşıldı. Cezaevi’nde firar olduğu, zanlı polis noktasında tespit edildiği zaman ortaya çıktı.

İZİNİ KAYBETTİRDİ

Polis Genel Müdürlüğü’ünün sosyal medyada paylaştığı fotoğrafın, dün akşam Dikmen’de polis kontrol noktasında çekilen fotoğraf olduğu da öğrenildi. Dün akşam, Polis Özel Harekat Müdürlüğü’nde görevli ekipler Dikmen bölgesini karış karış arasa da Satlaev’in izine rastlanamadı.

4 KADINA TECAVÜZ ETTİ

Alexander Satlaev’in, Rusya’da 2013 yılında polis müfettişi olarak görev yaptığı dönemlerde 4 kadına tecavüz ettiği ve tecavüz ettiği kadınların ifadelerini aldığı ortaya çıkmıştı.

SAHTE KİMLİKLE KKTC’YE KAÇTI

Rus özel ekipler tarafından yapılan soruşturmada tespit edilen polis müfettişi Alexander Satlaev, 6 yıl hapse mahkum edilmişti. Satlaev, 2019 yılında şartlı tahliye ile cezaevinden çıkarak sahte kimlik ile KKTC’ye kaçmıştı.

2019 EYLÜL’DEN BERİDİR CEZAEVİNDE

Alexander Satlaev’in 22 Eylül 2019 tarihinde, Girne’de Yaz Gülü Sokak üzerinde bulunan bir apartmanın altında, H.K isimli kadının arkasına gizlice geçtiği ve boğazını sıkıp bayılttığı belirtilmişti. Sanığın daha sonra içerisinde 300 TL ile 35 Euro para bulunan çantayı alarak kaçtığı kaydedilmişti. Sanığın Rusya’da polis müfettişi olduğu dönemde 4 kadına tecavüz ettiği, 4 kadına karşı da girişimde bulunduğu belirtilmişti. Soruşturmanın ardından sanık, 4 Ekim 2019 tarihinde yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu