GenelKıbrısManşetTürkiye

Fırat Ataser: Devlet limanları açsın, iş araçlarını karşıya geçirelim

Afet bölgelerine her türlü yardımı ulaştırmak için seferber olan Kuzey Kıbrıs, iş makinelerini de ulaştırmak istiyor

Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser, “Devlet limanları açsın, iş araçlarını karşıya geçirelim”

Belediyeler, afet bölgelerine erzak ve ısınma gereçleri dışında bağışlar aracılığı ile maddi destek de sağlıyor

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR…

Kahramanmaraş Pazarcık’ta meydana gelen 7.7’lik deprem Türkiye’yi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yasa boğdu. Son rakamlara göre 3 bin 549 kişinin hayatını kaybettiği afette, enkaz altında kalan vatandaşlar için arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

KKTC’DEN TÜRKİYE’YE YARDIM KORİDORU…

Kıbrıs Türk halkı, tüm imkânlarını Türkiye’deki afetzedeler için seferber ederken, hükümet nezdinde alınan kararlarla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Türkiye’ye adeta bir yardım koridoru oluşturuldu. Açıklanan yeni kararlar neticesinde; Lefkoşa Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda toplanacak erzak ve battaniye yardımları her gün gerçekleşen Ercan-Adana uçuşları ile afet bölgelerine ulaştırılacak.

“BİRLİK ZAMANI”…

Her türlü insani yardımın ulaştırılmaya çalışıldığı Türkiye için, iş araçları yardımı konusunda da kollar sıvandı. Alsancak-Lapta Çamlıbel Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, afet bölgelerinde enkaz kaldırma çalışmaları için ihtiyaç duyulan iş araçlarını Adana ve Mersin’e ulaştırmak için çağrıda buldu. “Devlet limanları açsın, iş araçlarını karşıya geçirelim” diyen Başkan Ataser, tüm iş insanları ve belediyelere de “Birlik zamanı” mesajı verdi.

MOBİL VİNÇ VE OPERATÖR ÇAĞRISI…

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul da afet bölgelerinde mobil vinçe ihtiyaç duyulduğuna dair ihbarlar aldıklarını söyledi. Mobil vinçlere sahip kişilere ve vinçleri kullanabilecek operatörlere seslenen Girne Belediyesi Başkanı; bu kişilerin belediye ile irtibata geçmelerini talep etti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu