DünyaEkonomiManşetToplum

Fırsatı değerlendiren balinalar milyon dolarlık SHIB, BTC, SOL, ETH aldı

Geçtiğimiz hafta Rusya-Ukrayna gelişmeleri, FED’in faiz kararı ve ABD’nin kripto paralara yönelik vergilendirme açıklamaları kripto para piyasalarını olumsuz yönde etkilemiş ve haftaya başlarken kripto para fiyatlarının çakılmasına sebep olmuştu.

Geçtiğimiz hafta Rusya-Ukrayna gelişmeleri, FED’in faiz kararı ve ABD’nin kripto paralara yönelik vergilendirme açıklamaları kripto para piyasalarını olumsuz yönde etkilemiş ve haftaya başlarken kripto para fiyatlarının çakılmasına sebep olmuştu. Bu alım fırsatını değerlendiren balinalar milyon dolarlık rakamlarla SHIB, BTC, SOL ve ETH alımları gerçekleştirdi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginliğin doruğa ulaşmasının ardından beklenenin aksine herhangi bir çatışma çıkmaması piyasalardaki baskıyı yumuşattı. Bununla birlikte FED’in faizleri sabit tutması da  piyasalarda nispeten olumlu bir atmosferin oluşmasını sağladı.

ABD’de teklifi yapılan kripto para vergilendirme ve denetleme yasaları hala piyasalar tarafından olumsuz karşılanmakla birlikte bazı senatörlerin bu yasa tasarılarını reddetmesi de kripto para kullanıcılarını sevindirdi.

NFT piyasalarında ise rekor üstüne rekor kırılıyor. Başta Snoop Dogg olmak üzere birçok ünlünün projeleriyle birlikte Ubisoft gibi dev oyun firmalarının da bu ekosisteme dahil olmasıyla NFTlerin popülaritesinin artarak devam edeceği kesin. Ünlü şarkıcı Justin Bieber’ın geçtiğimiz günlerde 1.3 milyon dolarlık rekor bir rakamla Bored Ape Yacht Club isimli koleksiyondan  bir NFT satın alması bunun en büyük örneği.

Kripto para fiyatlarında son durum ise şu şekilde:

SHIB      0.00002058 $

TRX        0.05721026 $

XRP        0.59 $

ADA       1.02 $

SOL        90.23 $

BNB       370.23 $

LTC         104.89 $

ETH        2,516.85 $

BTC        37,024.45 $

XMR      142.17 $

HNT       27.40 $

ENJ        1.76 $

DASH    89.50 $

DOGE    0.14 $

CHZ        0.18 $

Fiyatlar arsinex.com’dan alınmıştır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu