GenelManşetTürkiye

Merakla beklenen TOGG’un fiyatı bugün açıklanıyor!

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’un fiyatı bugün açıklanıyor. Başlangıç paketinin 1 milyon lira civarında olması beklenirken ay sonu itibarıyla çekilen kuralarla öncelik sırasında göre 2023’ün sonuna kadar 20 bin adet TOGG sahiplerine teslim edilecek.

Türkiye’nin otomobili olan TOGG’un satış süreci bugün başlıyor. Fiyatının açıklanıp ön sipariş sürecinin başlaması hedeflenen TOGG için mart sonundan itibaren çekilen kuralarla öncelik sırasına göre 2023’ün sonuna kadar20 bin adetin kademeli olarak sahiplerine teslim edileceği belirtiliyor.

FİYAT NE OLACAK?

TOGG’da fiyat politikasının parolası ‘ulaşılabilirlik’ olacak. Kısa süre önce ÖTV matrah düzenlemesi geldi. Motor gücü 160 kilovattı aşan elektrikli araçların ÖTV matrahı yüzde 40’a çıkarıldı. TOGG’un  yer aldığı ÖTV matrahı ise yüzde 10’da kaldı. Bu düzenlemeden sonra TOGG’un başlangıç paketlerinin 1 milyon lira civarında satışa çıkacağı tahminleri yapılmaya başlandı.

Ön siparişi alınan ve sıra numarasına göre hak kazanacak olan TOGG C-SUV sahiplerine 2023 yılının sonuna kadar 20 bin araç teslim edilecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu