KıbrısManşetToplum

Fizyoterapistlerle Grup Egzersizleri, Merkez Lefkoşa’da başladı

LTB, Fizyoterapistler Derneği işbirliğinde İyi Ki’lerimize verdiği hizmetlere bir yenisini ekliyor

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde Yaşlılara Hizmet Birimi’nden hizmet alan 65 yaş ve üzeri üyeleri için yıllardır verdiği hizmetlere bir yenisini daha ekledi.

Bu kapsamda K.T. Fizyoterapistler Derneği iş birliğinde İyi Ki’lerimiz için Merkez Lefkoşa’da Fizyoterapistlerle Grup Egzersizleri başladı.

Bugüne kadar saç bakımı, kuaförlük, tansiyon-şeker ölçümü, kan tahlili testi, hastane ulaşım hizmeti, hastaneden ilaç temini, psikolojik destek gibi hizmetlerinden faydalanmanın yanı sıra yıl içerisinde anneler-babalar günü gibi özel günlerde düzenlenen etkinliklere, tiyatro, konser, gezi gibi sosyal ve kültürel faaliyetlere katılan üyeler bu kez de Fizyoterapistlerle Grup Egzersizleri’ne katılıyor.

Hem sportif, hem mental hem de sosyal yanı bulunan çalışmalarda üyeler 4 grup şeklinde Salı ve Perşembe günleri 09.00-10.00 ve 10.00-11.00 seanslarına katılarak derneğe bağlı uzman fizyoterapistler eşliğinde çeşitli egzersizler yapıyorlar.

Beslenme ve diyetetik uzmanı tarafından üyelerin vücut ölçümleri yapılacak
Kayıt sürecinde beslenme ve diyetetik uzmanı da kayıt yapan üyelerin vücut ölçümlerini gerçekleştirdi. Her üç ayda bir tekrarlanacak vücut ölçümleri ile üyelerin süreç içerisindeki değişimleri takip edilecek.

Sağlık, mental ve sosyalleşme bağlamında faydalı bir etkinlik
Avrupa ülkelerinde yaygın olarak uygulanan Fizyoterapistlerle Grup Egzersizleri ile birey hem yaş grubuna göre bedensel hareketler yaparak hayatına sağlıklı bir şekilde devam ediyor, hem mental olarak kendini egzersizlere odaklayarak rahatlarken grup içerisinde arkadaşları, yeni tanıştığı arkadaşları ile sosyalleşme imkanı da buluyorlar. Bu hizmetten yararlanmak isteyen LTB Yaşlılara Hizmet Birimi’ne üye kişiler 6085284 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilir ve kayıt olabilir.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu