GenelKıbrısManşet

KTAMS Başkanı Bengihan, asgari ücret belirleme kriterlerinin artırılması gerektiğini söyledi

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Güven Bengihan, bugün toplanan Asgari Ücret Saptama Komisyonu hakkında  değerlendirmelerde bulundu.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Güven Bengihan, bugün toplanan Asgari Ücret Saptama Komisyonu hakkında  değerlendirmelerde bulundu.

Mevcut asgari ücretin, açlık sınırı altında olduğunu dile getiren Bengihan, yeni yapılacak toplantılarla bu rakamın en azından açlık sınırının üzerinde olması beklediklerini dile getirdi.

İnsanın sosyal bir varlık olduğunu hatırlatan Bengihan, asgari ücretin belirlenmesi konusundaki tek kriterin zorunlu gıda harcaması olduğunu lakin bunun değişmesi gerektiğini belirtti.

Pandemi ile mücadele konusunda yalnızca maske mesafe ve hijyen kuralının yeterli olmadığını dile getiren Bengihan; ‘sağlam ve güçlü bünyeler de bu hastalık için önemli bir korucudur. Bugün ülkemizde asgari ücretli 3828 TL’ye mahkum edilmişken ve açlık sınırı da 4121 TL iken zorunlu gıda harcamasının dahi aşağısında kalıyor. Bunun içerisinde insanın sosyal bir varlık olduğu gerçeği ile sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamasında, evin elektrik, akaryakıt harcamaları yok. Sadece beslenme miktarı bu. Bu ülkede sadece zorunlu gıda harcaması ile bir hayat idame ettirilemez. İnsanlar hayatını idame ettirebilmek için sadece zorunlu gıda harcamaları yapmıyor.’ açıklamalarında bulundu

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu