DünyaManşetSpor

Forma öpenler

Geçmiş zamandı; Türkiye Merkez Hakem Kurulu Eski Başkanı Mustafa Çulcu ile sıkı dostuk (ki hâlen ara ara görüşürüz). Aynı dönem biz de başkandık hakem işlerinde. Sağolsun çok baktı bize maddi ve de mânevi. Onun döneminde daha çok seminer, daha çok saha içi uygulama, daha çok teknoloji ve geçmişe nazaran daha çok adamlık gördük

Geçmiş zamandı; Türkiye Merkez Hakem Kurulu Eski Başkanı Mustafa Çulcu ile sıkı dostuk (ki hâlen ara ara görüşürüz). Aynı dönem biz de başkandık hakem işlerinde. Sağolsun çok baktı bize maddi ve de mânevi. Onun döneminde daha çok seminer, daha çok saha içi uygulama, daha çok teknoloji ve geçmişe nazaran daha çok adamlık gördük. Yine bir seminer için davet yazısı göndermişti arkasına da telefonu çaktı; “Çaylak MHK Başkanı! Hazırol çünkü benim FIFA’lılara sunu yapacan bu hafta” demişti. Bendeniz de; “Peki ağabey” dedim içimden de “Le havle” derken.

Neyse, İstanbul Levent’deki ofisine gittik. Tabiî içeriye önce eski FIFA’lı Çoşkun Kutay Buba daldı bizim MHK’yi temsilen. Bir baktım millet esas duruşta saygı ve de sevgi bağlamında. “Bakanlar açılsın, Başbakan bakacak” edâsıyla tokalaşma ve hâl hatır faslı sevgili Coşkun Hocamla! Ve yandaki toplantı salonuna geçtik anılar ve fıkralar bölümünden sonra. O dönemde (de) meşhur Çakır, Aydınus, Yıldırım, Gezer, Göçek, Demirlek, Dereli gibi papazlar yanında, daha yeni yeni bu işlere giren de vardı. Meslektaş olduğumuzdan dolayı ara ara sohbet ettiğimiz devrem Hâlis Özkâhya da bunlardan biriydi. “E be bay! Boşver Batman’da muallimliği. Maşallah senin bu fiziği anca Hollywood keser” demiştik o gün. Çulcu da gülerek “İşte gelecekteki hakem profilimiz bu” demişti ona bakarak ve o hafta ilk kez bir Süper Lig maçı da vermişti. Yıllar geçti ve bizim muallim biraz Kocaeli, biraz Batman ve biraz da Yalova’da beden eğitimi öğretmenliği yanında artık FIFA’lı da oldu ki daha o zamanlarda APOEL FC tarafından futboldan dışlanmamıştı.

Hatırlarsınız, bu yolda da çok iyi iş çıkarıyor ama mâlum gerizekalı haraketlere de mâruz kalıyor; 25 milyon Euro bonservis bedelli Raul Meireles’in tükürüklü konuşma muhabbeti yanında, elle çember hareketi ve arkasından da logoyu öpme gerizekalılığı. Chelsea dönemlerinde bu hareketleri yapabilir miydi Portekizli? Yemezler. 25 milyon Euro sadece bonservis bedeli olan bir futbolcu ki 25 kuruşluk faydası yoktu zaten. Gördüğü ihraç sonrası derbide takımını bir futbolcu eksik bıraktı ya, onu da geçtik, haftalarca da sahada yer almayacak beyefendi. Fener logosunu öperek taraftarı kazanmaya çalışan Bay Dövme için artık iş işten geçmişti. İşte, futbolda hakemlik böyle bir şey! Normal şartlarda bu olay sokakta olsa Hâlis Hoca, Raul’un kafasını koparırdı ama işte hakemlik böyle bir’şey! Bir deli kuyuya taş atar, günlerce hayatla olan bağınız kopar. Neyse, son sözü yorumcu Sergen Yalçın çaktı; “Raul; Daha üç ay olmuş geleli, forma öpüyorsun”.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu