KıbrısManşet

Futbol Federasyonu Başkanı Sertoğlu’ndan önemli uyarılar

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu dün gerçekleştirilen AKSA Futbol Süper ve birinci lig fikstür çekimi öncesinde önemli konularda açıklamalarda ve uyarılarda bulundu.

 

Sertoğlu son yıllarda lige katılıp katılmama konusunda bazı kulüplerin sıkıntılar yarattığını belirterek “bana göre takım sayısı artık azaltılmalı ve liglerimiz 14 takımlı olmalıdır. Bu kararın alınması durumunda 2022-2023 sezonundan itibaren uygulamaya koyacağız” dedi.

Sertoğlu, yeni sezonda futbol sahalarına girişte saha içinde görevli kişilerin aşılı olması gerektiğine vurgu yaparak “Saha içinde olacak saha komiseri, hakem, antrenör, basın çift aşılı olmak zorunda. Johnson aşısı tek doz olanlar da bu kapsamda sahaya girebilecek. Aşısız kişiler kesinlikle saha içine alınmayacak” dedi.

Hasan Sertoğlu son yıllarda bazı takımların taktik gereği sahaya geç çıktığını belirterek bu konuda da bir talimat hazırladıklarını belirterek “sahaya, maça 5 dakika kala çıkmayan takım bir asgari ücret ceza alacak. Bu sezon pandemi nedeniyle seremoni yapılmayacak. Cezalardan alınacak paralar tüm kulüplere eşit şekilde dağıtılacak” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu