DünyaKıbrısManşetSürmanşet

Futbol için Azerbaycan çağrısı… “Yetişin gardaşlar”

FIFA belgeli menajer Tekin Birinci, Azerbaycan'ı ziyareti gündemde olan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a, futbol konusunda önemli bir çağrıda bulundu. Yapılan çağrı Azerbaycan medyasında da geniş yer bularak bir anda gündem oldu

KKTC İÇİN EN İYİ AZERBAYCAN LİGİ… Tekin Birinci konuyla ilgili, KKTC futbolunun en kolay adapte olabileceği yegane ligin, ne Güney Kıbrıs ne de Türkiye olmadığını belirterek bunun en uygulanabilir olanının Azerbaycan ligi olduğunu ifade etti.

İŞBİRLİĞİ AVRUPA KAPISINI AÇILABİLİR… Azerbaycan liginde sadece 8 takımın bulunduğunu hatırlatan Birinci, olası bir KTFF-AFFA işbirligi ile bu çatı altında ligdeki takım sayısının, KKTC’den alınacak takımlarla arttırılabileceğini ön görüyor ve böylece ülkemiz takımlarının da Avrupa’ya gitmesinin önünün açılabileceğini savunuyor.

FİKİR GELİŞTİRİLEREK MASAYA KONMALI… Azerbaycan futbolunu çok yakından tanıyan Birinci, bu fikrin geliştirilmesi ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın gerçekleştireceği Azerbaycan ziyaretinde de somut bir şekilde masaya yatırılması gerektiğini düşünüyor.

GIYNIK SPOR – OKAN KARADEMİR

FIFA belgeli menajer Tekin Birinci, kendisine ait Facebook hesabından yaptığı bir paylaşımla, Azerbaycan’ı ziyaret etmesi gündemde olan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, futbol konusunda çok önemli bir çağrıda bulundu. Yapılan bu çağrı Azerbaycan medyasında da geniş yer buldu ve gündem oldu.

Tekin Birinci çağrısında, KKTC futbolunun en kolay adapte olabileceği lig modelinin, ne Güney Kıbrıs ne de Türkiye olmadığını belirterek bunun en uygulanabilir olanının Azerbaycan ligi olduğunu ifade etti.

Azerbaycan Süper Ligi’nde sadece 8 takımın bulunduğunu hatırlatan Tekin Birinci, olası bir KTFF-AFFA (Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu)-(Azerbaycan Futbol Federasyonu) işbirligi ile bu çatı altında ligdeki takım sayısının, KKTC’den alınacak takımlarla arttırılabileceğini ön görüyor ve böylece ülkemiz takımlarının da Avrupa’ya gitmesinin önünün açılabileceğini savunuyor. Azerbaycan futbolunu çok yakından tanıyan Birinci, bu fikrin geliştirilmesi ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın gerçekleştireceği Azerbaycan ziyaretinde de somut bir şekilde masaya yatırılması gerektiğini düşünüyor.

TEKİN BİRİNCİ’NİN AÇIKLAMASI ŞÖYLE;

“Gerçi memlekette yarı profesyonel olan futbolu tamamen öldürmeseler bile bitkisel hayata soktular. Ama yine gece vakti düşünürken kafama olasılığı oldukça yüksek olan biraz ütopik ama gelinen şu aşamada oldukça yapılabilir bir fikir geliştirdim. Fikrim çok orjinal olduğu ve daha önce kimseye açmadığım için kayıtlarda kalması açısından burdan yazılı olarak paylaşıyorum. Tabi ki geliştirilebilir ve  uluslararası hukuğa ve FIFA kurallarına uyarlanabilir. Projem Azerbaycan ve önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımızın yapacağı ziyaret ile ilgili. Eğer bu fikrim iki ülke arasında kardeşlik duygusunu daha da pekiştirmek için kullanılırsa yapılacak en büyük ticari proje kadar yararlı ve faydalı olur. Bir anda minimum 36 fabrikamız dünyaya futbolcu üretmek için tam randımanlı çalışır. Ben 12 senedir uluslararası futbolun içinde olan birisi olarak Kıbrıs, Azerbaycan ve Türkiye üçgeninde belki de en büyük tecrübeye sahip futbolcu temsilcisiyim.

Her 3 ülkede ve KKTC’de 100’den fazla transfere imza atarken çarkların nasıl döndüğünü çok iyi biliyorum. Bugüne kadar 5 Azeri Milli futbolcunun Türkiye’ye transferini yaptığımdan sanırım bu alanda da rekor bendedir. Yine Rum Kesimi’nden, Azerbaycan’a ve Türkiye’ye, KKTC’den ve Türkiye’den, Rum Kesimi’ne ve Türkiye’den Azerbaycan’a yani hepsinden hepsine birçok kez transferler gerçekleştirdim. Size buradan şunu söylemek isterim ki KKTC futbolunun en kolay adapte olacağı lig ne Güney Kıbrıs, ne de Türkiye ligleridir. KKTC’nin işbirliği yapabileceği, kolay uyum sağlayabileceği  yegane lig Azerbaycan ligidir. Azerbaycan Süper Ligi’nde sadece 8 takım bulunmaktadır. Olası bir KTFF-AFFA (Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu)-(Azerbaycan Futbol Federasyonu) işbirligi ile bu çatı altında bulunup ligdeki takım sayısı, KKTC’den alınacak 4  veya 6 takımla 12 veya 14’e çıkarılabilir.  Kendi kontenjanından düşüp, çıkma ayarlanabilir ve KKTC takımlarının Avrupa’ya gitmesinin önü açılabilir. Evet benim naçizane önerim bu fikrin çalışılıp, geliştirilmesi ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve heyetinin gerçekleştireceği ziyarette somut şekilde masaya yatırılmasıdır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu