KıbrısManşetToplum

Gardiyanoğlu: Çalışma hayatını güvence altına almamız gerekiyor çok ciddi tedbirler ve standartlar getireceğiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu Orhan Gavani başkanlığındaki Genç İş insanları Derneği yönetim kurulu yetkililerini kabul etti.

Genç İş insanları Derneği Orhan Gavani konuşmasında oldukça aktif bir dernek olduklarını belirterek yeni bir vizyonla beraber toplumu çağdaş bir seviyeye taşıyacak projelerin yer alacağı bir döneme girdiklerini belirtti.
Gavani, uygun noktalarda devletten destek beklediklerini dile getirdi.

Bakan Gardiyanoğlu da konuşmasında , ülkedeki en önemli sorunlardan birinin kayıtdışılık olduğunu belirterek, bu konuda ciddi tedbirlerin yolda olduğunu kaydetti.

Çalışma affı çıkarılacağını kaydeden Bakan Gardiyanoğlu , işverenin ön onayıyla başvuru yapılacak af sonrası , Çalışma Dairesi’nin denetimlere başlayacağını vurguladı. Gardiyanoğlu affa rağmen hala kayıt dışı işçi çalıştıran işverenlere yasadaki cezai yaptırımın uygulanacağını dile getirdi.

Diğer bir önemli sorunun hakısz rekabet olduğunu kaydeden Gardiyanoğlu “Görevini layıkıyla yapan tüm çalışanlarına bu süreçte özlük haklarını veren düzgün iş insanları olduğu gibi , hijyenik koşullarda olmayan veya kişinin ülkeye çalışmak için geldiği alanın dışında çalıştırıldığı ortamları da üzülerek görmekteyim .Çalışma hayatını ve çalışanı güvence altına almamız gerekiyor.Bazı standartlarla beraber, çok ciddi tedbirler getiriyoruz” dedi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu