EğitimGenelKıbrısManşet

“GAÜ olarak öncü olduğumuz konular Türkiye pazarına kesinlikle yansıyor”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmet Esenyel'in hazırlayıp sunduğu 'Turizm Hayattır' programının konuğu GAÜ Türkiye Tanıtım ve Pazarlama Koordinatörü Simge Erdal oldu.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmet Esenyel’in hazırlayıp sunduğu ‘Turizm Hayattır’ programının konuğu GAÜ Türkiye Tanıtım ve Pazarlama Koordinatörü Simge Erdal oldu.

GAÜ Türkiye Tanıtım ve Pazarlama Koordinatörü Simge Erdal programda Türkiye’deki revaçta olan bölümlerle ilgili konuşarak, “Sağlık bölümleri oldukça popüler; hemşirelik, tıp, eczacılık gibi. Eğitim fakültesi bölümleri de revaçta. Gelinen durumla beraber öğrencilerin hepsinde bir yurt dışına gitme isteği var. Bunu birebir gerçekleştirdiğimiz tanıtımlarda görüyoruz. Hiçbirinin hayalinin Türkiye’de kalmak olmadığını görüyoruz. En azından 10 öğrencinin 5’i yurtdışında yaşamak istiyor ve bunun için bölümlerini, ideallerini gerçekleştiriyor. Diğer öğrenciler ise ataması kolay, devlete girebilecekleri bölümlerde eğitim almak istiyorlar. Biz de bu iki öğrencinin talep ettiği bölümler üzerinde yoğunlaşmış oluyoruz. Ama örneğin işletme bölümü Türkiye’den talep az da olsa uluslararası öğrencilerden talep çok. Beden eğitimi öğretmenliği bölümünün baraja girmesiyle beraber biraz onun önü kesildi. Umuyorum buradaki barajların kalkması bizim sandığımızın aksine elbette ki bir doluluk oluşturacak, bir farkındalık yaratacaktır” dedi.

“GAÜ ÖĞRENCİSİ HER ZAMAN BİLİYOR Kİ BİR AYAĞI ULUSLARARASI ALANDA OLABİLECEK”

Erdal konuşmasında ayrıca GAÜ’nün diğer üniversitelerden farklı olarak konumlanma stratejilerine de değindi ve “Öncü olduğumuz konular Türkiye pazarına kesinlikle yansıyor. Derste sadece birebir eğitim değil aynı zamanda yaşayarak, öğrenerek, pratik uygulamalarla, laboratuvar çalışmalarla, bunların hepsini öğrenciye gerçekleştiriyor. Kesinlikle bir üniversite için geçmiş bilgi birikim, tecrübe çok önemli. 37. yılımızdayız ve üniversitemizin sahip olmuş olduğu akreditasyonlar, 200’ün üzerinde sahip olmuş olduğu üniversite anlaşmaları var. GAÜ öğrencisi her zaman biliyor ki bir ayağı uluslararası alanda olabilecek. Kampüs içerisinde olsa bile 130 farklı ülkeden yabancı öğrenci var. Türkiye’deki hiçbir üniversitede sahip olamayacakları bir imkân. Yanında oturan arkadaşı Nijerya’dan, Afrika’dan, Kongo’dan, Belarus’tan, Rusya’dan, Avrupa’dan birçok farklı ülkeden olmuş oluyor. Dolayısıyla onun öğrenciye katmış olduğu vizyon, özellikle yurtdışı deneyimiyle beraber öğrenciye mezun olduktan sonra hem ne yapmak istediği hem de gerçekten kendi ayakları üzerinde duran, özgüvenli bireyler yetişmesini sağlıyor” şeklinde belirtti. Erdal ayrıca, 5 Haziran’da Kıbrıslı öğrenciler için gerçekleştirilecek burs sıralama sınavını da hatırlatarak tercih döneminde öğrenci ve velilerle olmaya devam edeceğini ve özellikle yine Türkiye’de olacaklarını söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu