EğitimKıbrısManşetToplum

GAÜ’nün yeni Onursal Kültür Elçisi Mario Diel

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Başkanlık Ofisi  ile merkezi Londra’da bulunan, farklı sektörlere ve coğrafi bölgelere yayılmış 40’tan fazla şirketi kapsayan çok katmanlı bir grup olan “IKAR HOLDINGS” arasında üst düzeyde yapılan görüşmeler sonrasında; Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Mario Diel’in GAÜ Onursal Kültür Elçisi” olarak atandığı bildirildi.

GAÜ Başkanlık Ofisi’nden verilen bilgiye göre; Kurucu Rektör ve Demokrat Parti Milletvekili Serhat Akpınar, Ikar Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mario Diel’le biraraya gelerek yapılabilecek ortak çalışma olanaklarını değerlendirdiler. Görüşme sonrası, yapılan yazılı açıklamada ise şu bilgiler yer aldı:

“Kurucu Rektörümüz sayın Serhat Akpınar ve değerli misafiri; Sayın Mario Diel’in verimli bir ortamda gerçekleştirdikleri görüşmede,  kültürel ve eğitimsel köprülerin güçlendirilmesi temelindeki kararlık karşılıklı vurgulandı. Sayın Diel’in liderliğini yaptığı; küresel ortaklıklardan oluşan bir ağ ile güçlendirilmiş kurumsal yapı; Siyasi ve sektör kişiliklerinin öngörüleri ve uzmanlıklarıyla birleşmiş organizasyon yeteneklerinin ise, ayrıca GAÜ Misyonu ile uyum içinde olduğu da teyit edildi. Başarılı bir geçmiş, vizyoner bir bakış açısı ile dinamik, çok uluslu bir kuruluşun ana yöneticisi olması vasfının yanında, geniş erişimle, sınırları ve milliyetleri aşan bir araya getirme becerisi, özellikle şirket, çok çeşitli uluslararası sosyal sorumluluk projelerinde öncü bir rol oynayan Sayın Mario Diel, GAÜ Onursal Kültür Elçisi olarak atanmıştır”

 Diel; “Eğitim, kültür ve iş dünyası arasında köprü kurmak; hayatımda önemli bir misyon”
Çoğunluğu girişimci ortaklara ait olan çok çeşitli yatırımlar, hizmetler, ilerleme ve genişleme stratejilerine öncülük eden 14 farklı sektörde 40’ın üzerinde şirketin yönetim kurulu başkanlığını sürdüren Mario Diel ise Bu ünvanı almaktan büyük onur duydum. Eğitim, kültür ve iş dünyası arasında köprü kurmak, hayatımda önemli bir misyon. Bu çalışmalara destek vermekten mutluluk duyuyorum ifadeleri ile Kurucu Rektör Serhat Akpınar’a teşekkürlerini iletti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu