KıbrısManşet

Hava Sporları Federasyonu çalışanları yarın eylem yapıyor

4 aydır maaşlarını alamayan çalışanlar araçlarıyla Başbakanlık önüne gelecek

Hava Sporları Federasyonu çalışanları ile yarın saat 10.00’da Başbakanlık önünde araçlı eylem gerçekleştirecek.

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN) üyesi olan çalışanlar, adına sendikadan açıklama yapıldı. HAKSEN’den yapılan açıklamada, “4 aydır maaşlarını alamayan, 18 aydan bu yana yatırımları yapılmayarak büyük mağduriyet yaşayan” Hava Sporları Federasyonu personeline destek olmak amacıyla; tüm sendikalar, sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler yarınki eyleme katılarak destek vermeye davet edildi.

TİKEN Gazetesi Hava Sporları Federasyonu çalışanlarının bayramda da beş-parasız kaldığını dün “Yetkililerin vicdanı hiç mi sızlamadı?” başlığıyla duyurmuş, çalışanların dramına dikkati çekmişti.

Ailelerinin en temel ihtiyaçlarını karşılayamayan çalışanlar “çocuklarımızın yüzüne bakamıyoruz” derken, verdikleri bilgilerde; bayramdan önce hiç olmazsa alacaklarının bir kısmının ödenmesi için çabaladıklarını ancak, yetkili mercilerin vicdanları hiç sızlamadan bunu sağlamadığını üzüntü ve kızgınlık içerisinde anlatmıştı. Bilinmezlik içerisinde huzursuz bir yaşam sürdürmek zorunda kaldıklarına işaret eden çalışanlar, bayram harçlığı dahi veremedikleri çocuklarının yüzüne bakamayacak hale getirildiklerini dikkati çekmişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu