DünyaEkonomiKıbrısManşetToplum

Gayrimenkul yatırımında rota Avrupa’ya çevrildi

Yurt dışı emlak yatırımları gündemden düşmezken, uzmanlar Türk vatandaşların yurt dışında gayrimenkul yatırım talebinin arttığını belirterek, İngiltere, Dubai, Miami'nin önde geldiğini söyledi

Yurt dışı emlak yatırımları gündemden düşmezken, uzmanlar Türk vatandaşların yurt dışında gayrimenkul yatırım talebinin arttığını belirterek, İngiltere, Dubai, Miami’nin önde geldiğini söyledi.


HER YATIRIMCININ AMACI VE HEDEFİ FARKLI
Kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırı, Schengen ülkelerine vize sıkıntısı, dövizle kiranın kaldırılması ve deprem korkusunu aşmak isteyen Türk vatandaşları, gayrimenkul yatırımında rotayı Avrupa’ya çevirdi. Paylaşılan bilgilere göre yatırım yoluyla Dolar ve Euro ile kira kazancının dışında Avrupa Birliği ülkelerinde serbest dolaşım, ticaret ve çalışma olanakları Türk yatırımcıları da oldukça cezbediyor. Konut yatırımlarında Türkler en çok Yunanistan, İngiltere’ye ilgi gösterirken ayrıca dövizle kira geliri için yapılan yatırımlarda da İngiltere önde. Onu Dubai ve Miami takip ediyor. Türk yatırımcıların yurt dışına ilgisinin arttığını belirten uzmanlar, bazı yatırımcılar için gayrimenkul yatırımı, bazıları için oturma izni, vizesiz serbest dolaşım hakkı ve deprem korkusu gibi faktörler önemli olsa da, genel eğilimin yurt dışında yatırım yapma şeklinde olduğunu belirtti. Bugün Amerikalıların bile Avrupa’da oturum izni almanın yollarını araştırdığını kaydeden uzmanlar, İngilizlerin de Avrupa’daki oturum izni programlarına yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.

YAZLIK FİYATINA MALİKÂNE
Türkiye’nin Güney bölgelerindeki emlak fiyat artışlarının endişe verici boyutlara ulaştığına değinen uzmanlar, Türkiye’deki konut fiyatlarının, İngiltere’de bahçeli bir ev ve Yunanistan’da malikhane seviyelerinde olduğunu kaydetti. Bazı müşterilerin Türkiye’de yazlık almak yerine, Yunanistan adalarındaki projeleri seçtiğini kaydeden uzmanlar, Girit ve Atina’ya yakın adalarda uygun fiyatlı ve cazip projeler olduğunu kaydetti. Eskiden yalnızca milyon dolarları olan büyük holding sahiplerinin yurt dışında gayrimenkul yatırımı yaptığını kaydeden uzmanlar, şimdi 150 bin doları olan beyaz yakalıların da bu yatırımlara ilgi gösterdiğini ve KOBİ’lerin de bu tabloda yer aldığını söyledi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu