GenelKıbrısManşetSiyaset

“Gazetecilere yönelik tavrı kabul edilemez”

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) Cenevre’de gerçekleşen 5+1 BM görüşmelerinin ardından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın gazetecilere yönelik tavrını kınadı.

Cenevre görüşmelerinin ardından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun basının sorularını yanıtladığı sırada Kıbrıs Postası haber müdürüne yönelik söylem ve tavırlarının kabul edilemez olduğunu aktaran Basın-Sen Türkiye’de gazetecilere yönelik uygulanan şiddetin Kıbrıs’ta uygulanamayacağını söyleyerek basın açıklaması yaptı.

Basın-Sen, “Gazetecilik, başkalarının duymak istemeyeceği şeyleri yazmaktır. Başkalarının okumaktan rahatsız olacağı, kapalı kapılar ardında konuşulan şeyleri yazmaktır gazetecilik” ifadelerine yer verdi ve şunları aktardı, “Cenevre’de gerçekleşen ve Kıbrıs Türk tarafının ‘iki devlet’ zırvası ile başlamadan sona erdirdiği görüşmenin ardından ustası Mevlüt Çavuşoğlu ile basının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, Çavuşoğlu’nun yanında şov yapabilmek için gazetecilere yönelik sergilediği tavır kabul edilebilir değildir.”

EMİR ERİNİZ DEĞİLİZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın gerek Cenevre’de gerekse bir TV kanalında Kıbrıs Postası Haber Müdürü Ulaş Barış’a yönelik söylemlerinin kabul edilemez olduğunu kaydeden Basın Sen “Biz sizin emir eriniz değiliz” dedi.

“Mesleğini icra eden Kıbrıs Postası Haber Müdürü Ulaş Barış’a yönelik Ersin Tatar’ın gerek Cenevre’de gerekse dün bir TV kanalında kullandığı söylemleri kınıyoruz.  Bizler sizin emir eriniz değiliz! Mesleğimizi yaparken sizden izin alacak değiliz. Ersin Tatar’ın hayal dünyasında gerçekleşen olguları değil de gerçekleri konuşmaya çalışan gazetecilere yönelik tavrı kabul edilebilir değildir.            “

GAZETECİLERE YÖNELİK ŞİDDETİ KIBRIS’A GETİREMEYECEKSİNİZ

Yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a seslenen Basın- Sen, “Ersin Tatar’a bir kez daha sesleniyoruz! Bizlerin neyi seslendirip seslendiremeyeceğimize siz karar veremezsiniz! Bizler, mesleğimiz gereği önemli bulduğumuz herhangi bir konuyu seslendirirken, sizler de bu sorulara yanıt vermek zorundasınız. Bizleri aşağılayarak ve başka yerlere hizmet ettiğimizi iddia ederek ve dahası başka ülkelerin yetkililerine şikayet ederek herhangi bir yere varamazsınız! Artık yeter! Ustalarınızın Türkiye’de gazetecilere yönelik uyguladığı şiddeti Kıbrıs’a getiremeyeceksiniz!” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu