GenelKıbrısManşetSiyaset

Gazimağusa Belediyesi’ndeki 350 geçici işçinin akıbeti ne olacak?

Uzun süredir personel maaşlarını ödeme zorluğu çeken Gazimağusa Belediyesi, çözümü işçi çıkarmada buldu.   

Uzun süredir personel maaşlarını ödeme zorluğu çeken Gazimağusa Belediyesi, çözümü işçi çıkarmada buldu.

Gazimağusa Belediyesi personel maaşlarını ödeyemediği için sözleşme süresi dolan geçici personelin bir bölümü için işten durdurma kararı aldı. Konuyla ilgili GIYNIK’a konuşan Mağusa Türk Genel İş Sendikası Başkanı Doğan Özüşen “ekonomik sıkıntının sorumlusu çalışanlar değildir” dedi.

1 Ekim’de maaşını alması gereken kamu personeli ve 15 Ekim’de maaşını alması gereken işçilerin ödemesinin hala yapılmadığına işaret eden Doğan Özüşen Kasım ödemelerinin yapılması gereken bugün dahil olmak üzere henüz bir bilgilendirme yapılmadığını belirtti.

Gıynık’ın sorularını yanıtlayan Mağusa Türk Genel İş Sendikası Başkanı Doğan Özüşen, 350 geçici personelle ilgili sıkıntılar bulunduğunu vurgulayarak “Bir kısım personelin yasa dışı istihdam, işe gelmeme, verilen görevi beğenmeme gibi durumları var ve biz de bu durumdaki personeli listeleyerek Gazimağusa Belediye Başkanı Sayın İsmail Arter’e ilettik. Bunlar dışında kalan ve gerçekten alın teri döken çalışanların işten durdurulmasını kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

“İŞE GELMEDEN MAAŞ ALANLAR VAR”

Yaklaşık 350 geçici personelin belediye bünyesinde çalıştığını aktaran Özüşen, Belediye Başkanı İsmail Arter’in birim amirleri ile görüştüğünü ve bir kısım personelin sözleşmelerinin yenilenmeyeceğini söylemesi üzerine işten çıkarma kıstasının ne olacağı sorusuna aydınlatıcı bir cevap alamadıklarını dile getirdi.

“Sendika başkanı olarak Sn. Arter’e yönelttiğim sorulara aydınlatıcı yanıt alamadım. Sn. Başkan’a belediyenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların kaynağının ve sorumlusunun çalışanlar olmadığını, faturanın da çalışanlara ödetilemeyeceğini açıklıkla ifade ettik. Hiç işe gelmeden maaş alanların, verilen işi beğenmeyerek yapmayanların listesi bilgilerindedir.” Diyen Özüşen, “Kamu Görevlileri Yasası açıktır. Yasaya aykırı istihdamın düzeltilmesi kaydıyla Sn. Başkan’a destek vereceğimizi ifade ettik. Tek şartla: İşini düzgün yapan kimsenin işten durdurulmaması koşuluyla! Ekonomik sıkıntıdan çıkışın yolu, çalışan insanlarımızın işten durdurulması değil. Belediye bunun yerine alacaklarını tahsil edecek radikal yöntemleri geliştirmelidir” dedi.

“ÖDEMELERLE İLGİLİ CİDDİ SIKINTILAR VAR”

Geçici personel sözleşmelerinin yenilenmesi ile ilgili Belediye Başkanından yazılı açıklama beklediklerini ifade eden Özüşen, “Ödemelerle ilgili ciddi sıkıntılarımız var. Henüz 1 Ekim’de maaşını alması gereken kamu personeli, 15 Ekim’de ödenmesi gereken işçi personeli ödenmedi. 10 Ekim’de ödenmesi gereken personel de ödenmedi. Gündelikçi personel içinde 4 aya yakındır maaş almamış çalışanlar var. Mesailerini alamamış personellerimiz var ve bugün ödeme günü olmasına rağmen ödenecekmiş gibi de gözükmüyor” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu