KıbrısManşetToplum

Gazimağusa Belediyesi’nin iç işleyişiyle ilgili bir toplantı yapıldı

Gazimağusa Belediyesinde İçişleri Bakanlığı yetkilileriyle Belediyeler Reform Yasası ve Belediyeler Değişikli Yasası ve belediyenin işleyişiyle ilgili bir toplantı yapıldı, Toplantıya Başkan Dr. Süleyman Uluçay ile İçişleri Bakanlığı Yerel Yönetimler Müdürü Cenk Dökmen’in yanı sıra, Bakanlığın Hukuk İşleri Amiri Gülnur Yaman, Bakanlık Müfettişi Fırat Yılmaz, Bütçe sorumlusu Mustafa Özataç ile Belediyenin şube amirleri katıldı.

Toplantıda, en son yapılan intibaktan sonra kadroların daraldığı, hem kadrolamaya hem de iç görevlendirmelere imkan tanıyacak atama ve sınav komisyonunun oluşumu sınav ve atama tüzüğünün bir önce hazırlanması gerektiği konuşuldu. Ayrıca birimlerin kendi içindeki sorunları da ele alındı.

Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay konuşmasında, İçişleri Bakanlığı’nın ülkemizdeki tüm belediyelere yapacağı ziyaretlere Gazimağusa Belediyesinden başlandığını, verimli konuların konuşulduğu bir toplantı yaptıklarını bakanlık yetkilerine teşekkür etti.

Bakanlığın Yerel Yönetimler Müdürü Cenk Dökmen ise, Yerel Yönetimler Müdürlüğü olarak reform süreciyle ilgili önlerine gelen sıkıntıları aşmak adına özel olarak belediyelerin iç sorunlarını ele aldıkları ziyaretlere başladıklarını, ekip olarak ilk ziyareti Gazimağusa Belediyesine yaparak, ellerinden geldiğince Belediyenin çalışma sistemi ve yasanın uygulanması konusunda belediyeye destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu