GenelKıbrısManşetSpor

Gazioğlu soruyor; var mı?

Tenis Federasyonu Başkanı Hasan Gazioğlu ülke sporunun bir türlü yönetilemeyen, yürümeyen, işlemeyen yapısına isyan etti ve siyasilere şu soruyu sordu; “Yok mu bu ülke gençliğini kötü alışkanlıklardan kurtarmaya niyetli bir devlet adamı?

SPOR BAKANLIĞI İSTEYEREK, SİYASİLERE ANAYASAYI HATIRLATTI

Hasan Gazioğlu, ayrı bir bakanlık istiyoruz artık yeter!, diyerek KKTC Anayasası’nın 61. maddesini unutan, yok sayan hatta hiç böyle bir madde yokmuş gibi davranan siyasilere hatırlatma yaptı. Başkan, ‘Sporun Geliştirilmesi’ başlığı altındaki ‘’Devlet, her yaştaki yurttaşın beden ve ruh sağlığını geliştirecek, sporun kitlelere yayılmasını sağlayacak önlemleri alır, gerekli spor tesislerini yapar ve başarılı sporcuları korur.’’dan oluşan bu madde ışığında sporun yönetilemeyen şeklini bir kez daha ortaya koydu.

“BİZLER BİR GÜN BİLE BOŞ DURMADIK”

Gazioğlu; “Bizler pandemi kapanmasının ardından 1 gün bile boş durmadık. Spor müsabakalarında izin verilen tarihten itibaren; 8-24 Nisan Dünya Oto Cup, 8 Mayıs’ta başlayan 2021 Nicosia Motors Tenis Ligi, 21 Haziran’da başlayan tam 6 turnuvadan oluşan Chicken Planet Performans Tur, 1-16 Temmuz Head and Shoulders Cup, tüm bunları gerçekleştirdik, 2021 içerisinde planlanan turnuvaların tamamı da çok yüksek katılımlarla gerçekleşti, gerçekleşiyor ve gerçekleşecek.” ifadelerini kullanarak sorunları şöyle sıraladı;

“DEVLET TEK KURUŞ VERMEDİ, BAĞIŞLARDAN DA FAYDALANAMIYORUZ”

“Henüz devletten tek kuruş alamadık. O kadar ilgisiz bırakıldık ki, bulduğumuz bağışları dahi alamıyoruz. Tenis Federasyonu’na bir kort ve üstünün kapanması için bağış yapıldı. Değeri en az 250.000 TL. Bu bağışın yapılabilmesi için, Okçuluk Federasyonumuz ile yaptığımız protokol gereği, Okçuluk Federasyonu’na 40mx4m bir duvar yapılması lazım! Son iki hükümet döneminde maalesef bu duvarı yaptıramadık, bundan dolayı da tenis kortunu yapamadık, bekletiyoruz.”

SPOR BAKANLIĞI OLMAYAN BAŞKA DEVLET VAR MI?

“Spora basit gözle bakılan bu yapıda, bu ilgisizlikten kurtulmamız mümkün değil. Herkes topu birbirine atıyor. Spor Dairesi, Planlama İnşaat Dairesi’ne, Planlama İnşaat Dairesi, Maliye Bakanlığı’na, oradan oraya bitmeyen bir çile. Dünyada Spor Bakanlığı olmayan başka devlet var mı acaba?”

SPORU KURTARMAYA NİYETLİ BİR DEVLET ADAMI VAR MI?

“Atanmışların destek ve sorumlulukları bir yere kadardır. Spor konusunda bu ülkeye sorumluluk yüklenecek bir seçilmiş elzemdir. Spora katkı koyan şirketleri teşvik edici bir sponsorluk yasası çıkarmayan, en kötüsü de bu gidişattan rahatsız olmayan ve geliştirmek için hiçbir şey yapmayan devlet, Anayasal yükümlülüğünü ihmal etmektedir. Yok mu bu ülke gençliğini uyuşturucudan, bet ofislerden, kumar masalarından kurtarmaya niyetli bir devlet adamı?”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu