KıbrısManşet

Gece kulüplerinin açılması kararı iptal edilmedi!

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi Perşembe günü açıklamış olduğu kararlar çerçevesinde gece kulüplerinin 27 Mayıs tarihinde açılmasına karar verilmişti. Kararların bir bölümünde, 27 Mayıs yerine 17 Mayıs tarihi yazılmasıyla ilgili hata düzeltilmesi basında yanlış algılandı

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi Perşembe günü açıklamış olduğu kararlar çerçevesinde gece kulüplerinin 27 Mayıs tarihinde açılmasına karar verilmişti. Kararların bir bölümünde, 27 Mayıs yerine 17 Mayıs tarihi yazılmasıyla ilgili hata düzeltilmesi basında yanlış algılandı.

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin almış olduğu kararların 43’ncü maddesinde, “gece kulüplerinde görev alacak kişilerin ülkeye girişte 14 gün süre ile merkez karantinada kalmaları kaydı ile 27.05.2021 tarihinden itibaren gece kulüpleri faaliyetlerine başlamalarına karar verilmiştir” ifadesi yer alırken, kararların bir bölümünde “17.05.2021 tarihinden itibaren gece kulüpleri ve internet kafeler açılabilecektir” ifadesi yer alıyordu.

Gece Kulüpleri’nin 27 Mayıs tarihinde açılmasıyla ilgili karar değişmezken, sadece 17 Mayıs tarihiyle ilgili bir hata düzeltilmesi yapıldığı ortaya çıktı.

Resmi Gazete’de de yayınlanan ilgili kararın, bugün yayınlanan ‘düzeltme’ ile iptal edildiği açıklandı.

Bildiride şu ifadeler kullanıldı:

“8 Mayıs 2021 Resmi Gazete Sayı 103 EK III Tebliğ ve İlanlarda sayfa 834’de sehven yayımlanan 17.05.2021 tarihinden itibaren gece kulüpleri ve internet kafeler açılabilecektir cümlesi sadece internet kafeler açılabilecektir olarak düzeltilir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu