GenelManşetTürkiye

Geçmişten günümüze Türkiye’nin seri katilleri

İşte geçmişten günümüze Türkiye'nin seri katilleri...

Türkiye’nin bilinen ilk seri katili Hiristo Anastadiyadis Ahilya: İstanbul’un işgal yıllarında ortaya çıkan Hiristo Anastadiyadis Ahilya Emniyet’in sabıka kayıtlarına 16 yaşındayken geçti. İşlediği cinayetlerden önce suç işlemeye hırsızlık, kapkaçcılık, söğüşçülük ile başladı. Yaşı ilerledikçe şehir içinde ıssız yolda ölümle korkutarak yapılan soygunculuk yani diğer adıyla karmanyolacılık yapmaya başladı. Zamanın ünlü haydutlarından oluşan bir çetesi vardı. Polis müdürlüğüne ‘hepinizin kanını içeceğim’ yazan mektuplarıyla bilinen katil 13’ü polis 21 kişiyi öldürdü. Ünlü sinema ve dizi oyuncusu Selda Alkor´un babası Emniyet Amiri Muharrem Alkor tarafından öldürüldüğünde 23 yaşındaydı.

“Antep Canavarı” Abdullah Palaz: Abdullah Palaz 43 kişiyi öldürmüş 38 farklı cezaevinde yatmış bir seri katil olarak kayıtlara geçti.

Bebek Yüzlü katil olarak anılan Ali Kaya: Ali Kaya ise 1997’de amcası Celal Kaya’yı öldürdü. 5 yıl hapis yattığı cezaevinden çıktığında annesine tecavüz ettiği öne sürülen bir kişiyi öldürdü. Bu cinayetten sonra akli dengesi bozuk raporu aldı ve akıl hastanesine kaldırıldı. Daha sonra kapalı yerde duramaz raporu aldı ve bu nedenle hastaneden çıkarıldı ve sonra Alanya’da 5 kişiyi daha bıçaklayarak öldürdü. Son cinayetinden sonra kişilik bozukluğu teşhisiyle tekrar akıl hastanesine yatırıldı ama hastanede, yine benzer suçlarla yatırılmış olan Ayhan Kartal’ı bıçaklayarak öldürdü. Bu cinayetinden sonra Şanlıurfa yarı açık cezaevi’ne kaldırıldı. Bir yıl sonra buradan firar eden Kaya son olarak 2004 yılında Alanya’da yakalandı.

“Çivici Katil” Süleyman Aktaş: Süleyman Aktaş, Antalya’da Başkomiser Nuri Keski’i öldürdükten sonra tutuklandı. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde 4.5 yıl tedavi gördü. Tedavi bitince taburcu oldu ve Denizli’ye köyüne döndü. 1994 yılında dört komşusunu boğarak öldürdü ve daha da kötüsü kafalarına çivi çaktı. Bu sebeple Çivici Katil olarak anıldı. Sonradan 2 kişiyi daha öldüren Aktaş son olarak Manisa’da yerleştirildiği Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden de kaçtı ancak yakalandı.

Artvin Canavarı olarak anılan Adnan Çolak: 1992-1995 yıllarında gündeme düşen Adnan Çolak’ın Artvin Canavarı olarak anılmasının sebebi ise Artvin ve ilçelerinde 11 kişiyi öldürmesi oldu. 5 yıl boyunca yargılanan Adnan Çolak 112 yıl hapis cezası aldı fakat “Rahşan Affı” olarak bilinen Şartlı Salıverme düzenlemesi ile 2005 yılında serbest bırakıldı.

Mobilyacı Katil olarak anılan Seyit Ahmet Demirci: 1998 yılında İstanbul’da üç mobilyacıyı dükkanlarının bodrum katında kafalarına kurşun sıkarak öldürdü. Esenler ve Bağcılar’da hiç tanımadığı bu üç mobilyacıyı neden öldürdüğü bilinmiyor

Tornavidalı Katil lakabıyla Yavuz Yapıcıoğlu: Yavuz Yapıcıoğlu Türkiye’nin kriminoloji tarihinde yer alan en tehlikeli sanıklardan biri olarak biliniyor. Kayıtlarda 18 kişiyi öldürdüğü yer alıyor ama sanığı olduğu iddia edilen 43 cinayet olduğu söyleniyor. Hala cezaevinde yatan Yapıcıoğlu İstanbul ve Ankara’da işlediği cinayetlerin işleme biçimleri sebebiyle “Tornavidalı Katil” olarak anıldı.

Kolici Katil lakaplı Orhan Aksoy: Orhan Aksoy’un “Kolici Katil” olarak anılmasına sebep olan işlediği korkunç cinayetler oldu. 5 kişiyi naylon iple boğarak öldürdükten sonra cesetlerini kolilere yerleştirerek farklı yerlere attı. Yargılanmak üzere çıktığı duruşmalarda olaylar çıkaran ve hatta hakime kol saatini fırlatan psikopat katil 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Uzi’li Terminatör olarak anılan Erdinç Tümer: Uzi’li Terminatör ismini cinayetlerini işlediği silahtan alan Erdinç Tümer, İzmir ve Bursa’da 5 kişiyi öldürdü. Mafya tetikçisi ve tahsilatçısı olarak bilinen Tümer 4 yıl süren bir yargılanma sürecinden sonra 24 yıl hapis cezası aldı.

Kuyucu Katil olarak anılan Özkan Zengin: 2008 yılında İstanbul’da iki ayda 4 kişiyi öldürdü. Seçtiği dört kurban da eşcinseldi. Öldürdüğü kişileri bir su kuyusuna atan Zengin 6 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir Canavarı olarak anılan Ayhan Kartal: Ayhan Kartal’ın ilk suçu 1985’te 13 yaşındaki bir çocuğa tecavüz edip öldürmesi oldu. 1 yıl akıl hastanesinde yatıp çıktıktan sonra pedofil tecavüz ve seri katil cinayetlerine devam etti. 1989’da 9 yaşındaki bir çocuğa tecavüz ettikten sonra öldürdü ve tekrardan akıl hastanesine yatırıldı, hastaneden bir yıl sonra kaçtı. Tekrar yakalandı ve akıl hastanesine yatırıldı. Yakalandığında dile getirdiği “İçimdeki bir ses çocuklara yaklaşmamı söylüyordu. Ancak çocuklarla ilişki kurabiliyordum” cümlesiyle herkesin kanını dondurdu. 2000 yılında koğuşta beraber kaldığı diğer zanlılar tarafından bıçaklanarak öldürdü.

İddiacı Katil olarak bilinen Durmuş Anuçin: 5 kişiyi öldürdüğü 4 kişiyi gasp ettiği ve 1 kişiye tecavüz ettiği suçlamalarıyla 2002 yılında yakalandı. Verdiği ifadelerde öldürmeye seri katil Ahmet Demirci ile girdiği iddia üzerine başladığını ve bu iddiayı kazandığını söyledi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu