KıbrısManşet

“Geleceğini Şekillendir” projesi devam ediyor

7-11 yaş grubu çocuklara yönelik geliştirilen GİGEM ve Telsim işbirliğinde “Geleceğini Şekillendir” projesi kapsamında başlayan Robotik Kodlama eğitimleri, Mağusa’da DAÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü laboratuvarlarında devam ediyor.

7-11 yaş grubu çocuklara yönelik geliştirilen GİGEM ve Telsim işbirliğinde “Geleceğini Şekillendir” projesi kapsamında başlayan Robotik Kodlama eğitimleri, Mağusa’da DAÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü laboratuvarlarında devam ediyor.

SOS Çocukköyü’nün çatısı altındaki Girne Gelişim Gençlik Merkezi (GİGEM) ve Cyprus Codes ile Telsim sponsorluğunda sürdürülen “Geleceğini Şekillendir” projesi Girne ve Lefkoşa’nın ardından Mağusa’da sürüyor. Proje kapsamında dört şehirde toplam 48 çocuğa verilmesi planlanan eğitimlerin Girne ve Lefkoşa oturumları tamamlandı. Şubat ayı sonuna kadar Mağusa ve Güzelyurt eğitimlerinin tamamlanması hedefleniyor. Kodlama eğitimiyle, çocukların eğlenceli aktiviteler eşliğinde, geleceğin en temel becerilerinden biri olan programlamayla tanışmaları sağlanıyor.

DAÜ, projenin Mağusa eğitimlerine ev sahipliği yapıyor
“Geleceğini Şekillendir” projesindeki Mağusa eğitimlerinin ev sahipliğini Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü yapıyor. Yapılan ilk oturumda, DAÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rasime Uyguroğlu, GİGEM Koordinatörü Övgü İnce ve Telsim Kurumsal İletişim Müdürü Nil Zorlu Atai katılımcılar ile bir araya geldi. Çocuklara bu denli fayda sağlayan, onları geleceğin mesleklerine hazırlamayı amaçlayan ve onlara yenilikçi bir vizyon katacak olan bu eğitimlerin çok değerli olduğunu ifade eden DAÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rasime Uyguroğlu böylesi bir projeye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.
Eğitim oturumu öncesinde konuşma yapan GİGEM Koordinatörü Övgü İnce ise şunları söyledi: “Dört şehirde toplamda 48 çocuğumuza robotik kodlama eğitimi sağlayabildiğimiz için büyük mutluluk duyuyoruz. Eğitimlerimizin Mağusa oturumlarında ev sahipliği yaparak çocuklarımıza ışık olan DAÜ Rektörlüğü’ne ve DAÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği’ne çok teşekkür ederiz. Ayrıca bu projenin gerçekleşmesinde Telsim ve Cyprus Codes’a iş birliklerinden dolayı teşekkür ederiz.”
Projenin dördüncü ve son şehrinde, Güzelyurt’ta yapılacak eğitimler ise 27 Ocak Perşembe günü başlayacak ve 24 Şubat’ta tamamlanacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu