GenelKıbrısManşetSpor

Gelecek için umut verici

Esi TAF Başkanı Aşkın Tuna, Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’ndaki ikili temasları değerlendirdi;

Gelecek için umut verici

AŞKIN TUNA, ATLETİZMDEKİ İKİLİ TEMASLARI DEĞERLENDİRDİ

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) eski başkanı Aşkın Tuna, KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Ferhat Sakallı ve yönetim kurulu üyesi Berk Tuna’nın Mart ayında İstanbul’da düzenlenen Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda yapmış oldukları ikili temasları değerlendirdi. Berk Tuna’nın da babası olan Aşkın Tuna, bu tip organizasyonların önemine vurgu yaparken tüm Avrupa ülkelerinin idareci/antrenörlerinin Türkiye’de bulunduğu bir ortamda KKTC’den temsilcilerin de orada olmasının kaçırılmaz bir fırsat olduğunun altını çizdi. Ferhat Sakallı ve Berk Tuna’nın şampiyonaya boyunca yapmış olduğu görüşmelere canlı şahitlik eden bir isim olan Aşkın Tuna bu vesileyle kurulan ikili ilişkilerin gelecek için umut verici olduğunu belirtti. KKTC’nin tanıtımı noktasında da sporun belirleyici bir unsur olduğundan bahseden Tuna, KKTC bayrağının da bu gibi şampiyonalarda temsil edilerek dalgalanmasını yürekten dilediğini ifade etti.

Türkiye Atletizm Federasyonu eski başkanı Aşkın Tuna’nın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde;

DÜNYANIN İLGİSİ YAPILAN ORGANİZASYONDA VE O ÜLKEDE OLUR

“Bilindiği gibi Avrupa Atletizm Şampiyonası Mart ayında ilk haftasında İstanbul’da yapıldı. Bu yarışmaya neredeyse tüm Avrupa ülkeleri iştirak etti. Şampiyonada Dünyanın en iyi atletlerini izleme fırsatımız oldu. Atletizmde Olimpiyatlar, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları ile Elmas Lig gibi organizasyonlar çok önemlidir. Çünkü Dünyanın tüm ilgisi bu büyük organizasyonda yarışan ülkelerin, sporcuların ve şampiyonayı organize eden ülkelerin üzerinde olur. Organizasyonun Türkiye’de yapılması da bu açıdan çok önemlidir.”

KAMP İÇİN YABANCILARI KKTC’YE DAVET ETTİLER, EL SIKIŞTILAR

“İstanbul’daki bu şampiyonada salonda her ülkenin bayrağı yanında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bayrağının da dalgalanmasını çok arzu ederdik. KKTC Atletizm Federasyon Başkanı Sn. Ferhat Sakallı ile yönetim kurulu üyesi sn. Berk Tuna şampiyonaya gelen bir çok yabancı idareci/antrenörle yakın temaslarda bulunarak onları ve sporcularını kış aylarında uygun hava koşulları nedeniyle antrenman yapmak üzere KKTC’ye davet ettiler. Onlar da büyük bir mutlukla geleceklerini belirttiler. Karşılıklı telefon ve kartvizitlerle irtibatta bulunmak üzere el sıkıştılar.”

SPORCULARIN KKTC’YE GELMELERİ, İDMAN YAPMALARI ÇOK ÖNEMLİDİR

“Avrupa atletleri bilhassa kış şartları müsait olan ülkelere gidip orada idmanlarını yaparlar. Bu ilişkiler sonunda hem sporcular hem de antrenörler karşılıklı bilgi alışverişinde bulunarak kendilerini geliştirerek yeni şeyler öğrenirler. İlişkide bulunulan bu ülkelerin KKTC’ye gelmeleri, idman yapmaları çok önemlidir. Çünkü ülkelerine döndüklerinde buranın şartlarını anlatarak propagandamızı yapacaklardır. Bu ve bu gibi davetler KKTC’nin tanınmasını da kolaylaştıracaktır.”

BU BİR BAŞLANGIÇTIR. BU ATAKLARIN HER ALANDA YAPILMASI GEREKİR

“Bu vesile ile İstanbul’da yabancılarla çok iyi ilişkiler kuran KKTC Atletizm Federasyon Başkanı sn. Ferhat Sakallı ve sn. Berk Tuna’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Tabii ki bu bir başlangıçtır. Bu gibi atakların her alanda yapılması çok önemlidir. Son olarak, en kısa zamanda KKTC bayrağımızın da bu gibi şampiyonalarda temsil edilerek dalgalanmasını yürekten diliyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu