FutbolKıbrısManşetSpor

“Gelecek yıl sezonu açmıyorum kardeşim”

Gariban futbol dünyamızda da ara ara siesta yapmaya devam edenler var veya bizim taraftan bakınca öyle görünüyor. Kulüpler sağ olsun önce Sözleşmeli Sistem’i, sonra da Transfer Talimatı’nı önce kırpa kırpa ciklaya döndürdüler. Ve sonrasında da toptan kaldırdılar

Kıbrıs mâlum; Kimisi için anavatan, kimisi için atavatan, kimisi için de yavru’vatan da oldu. Tabiî bu aralar da “acıvatan” diyen de çok. Yıllarca har vurup, harman savurduk bu çiftlikte doğru, ancak sonuç böyle olmamalıydı. Yüzdürülebilecek batmayan savaş gemisi Kıbrıs’ın Kuzey tarafı maşaAllah alizavra sürüngeni gibi sürüm sürüm süründürülüyor. Gözü yaşlı bir şekilde mazbatasını eline alıp mahkeme koridorlarında koşuşturanlar bir yanda, maaşlarından kesinti sancısı çeken emekli ve diğer kamu çalışanları bir yanda, hayvancılar, çiftçiler, elektrikçiler, benzinciler, eğitimciler, sağlıkçılar ise diğer bir yanda eylem yapadursun, sanırım maalesef sonuç değişmeyecek.

Belediyeler Seçimi Aralık 2022 sonrası da erken seçim nârâları ata ata değişen hiçbişey olmayacak. Sanırız böyle gelmiş, böyle gidecek artık zira sıfıra yakın üretimle zam şampiyonu bir Kıbrıs olduk. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu sıklıkla zam olmaz.

Neyse, İngiliz sömürge döneminden bu yana vatandaşların fizyolojik hakkı olan şekerleme tadındaki tavşan uykusu ‘siesta’ da tarih oldu. Tabiî bu fizyolojik ihtiyaçtan vazgeçmek mümkün değil. Adı üzerinde; fizyolojik bir ihtiyaç bu siesta adı verilen ‘kendini sessize alma’ durumu. Zaten birçok kamu çalışanının yazın öğleden sonraları ‘arazi olma’ durumları aynen devam etti. İmdi kış geldi Denetleme mi? Tedbir değil. Denetleme sonrası müeyyide şart oldu.

Gariban futbol dünyamızda da ara ara siesta yapmaya devam edenler var veya bizim taraftan bakınca öyle görünüyor. Kulüpler sağ olsun önce Sözleşmeli Sistem’i, sonra da Transfer Talimatı’nı önce kırpa kırpa ciklaya döndürdüler. Ve sonrasında da toptan kaldırdılar. Futbolcular ve Antrenör Dernekleri dostlar napacaklar? “Gelecek yıl sezonu açmıyorum kardeşim” derler mi? Kısmet. Aksinde yine kayıt dışı paralar havada uçacak, yine sözler verilecek, yine projeler filân anlatılacak. Ve bu  durumda birçok kulüp de “Bacağımda kıl döndü” cinsinden mağdur olacak. Sonuç mu? Yurdumuz sporunda da, ekonomisinde de, kültüründe de sosyal patlama yönünden beterin de beteri gelecek. Gelebilir demiyorum, gelecek diyorum.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu