GenelKıbrısManşet

“Gelmiş geçmiş en kötü bakan”

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’yı çok sert eleştirdi

 “EN KÖTÜ BAKAN”

Kıbrıs Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Metin Atan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’yı eleştirerek, Arıklı için “Gelmiş geçmiş en kötü bakandır” iddiasında bulundu. Atan, katıldığı bir TV programında gündeme dair değerlendirmelerde bulunurken, Bayram arifesinde uçak ve gemi ulaşımlarında yaşanan pahalılığa dikkat çekti. Değerlendirmesinde yeni Ercan Havalimanı konusunda sert eleştirilerde bulunan Atan, “Arıklı, havalimanı yapılıp gümrük ve polise ait yerin yapılmadığını, unutulduğunu söylüyor. Bu konu ile ilgili siz ne girişimde bulundunuz ve hiçbir şey yokmuş gibi bunu söylüyor. Gelmiş geçmiş en kötü bakandır. Sayın Bakan sürekli açılacak diyerek -cek -caklarla yürüdü, bizi kandıramadı. Ama Erdoğan geldi ve ‘20 Temmuz’da açılacak’ dedi, göreceksiniz ki 20 Temmuz’da havalimanı açılacak” dedi.

“SEÇİM SONRASI DENGELER DEĞİŞECEK”

Başbakan Ünal Üstel’in söylemlerini de değerlendiren Atan, “Başbakan ‘Her şey daha güzel olacak’ deyip her şey seçime endeksliyor. Bu seçimin olması hiçbir şey ifade etmeyecek. Sistem çöktü ve bu sistemin çöküş nedenleri ortada. Belki de sandığa katılımın en düşük oranda ineceği seçim olacak. Bu seçim sonunda dengeler değişecek. Bizim için seçim vatandaşın geçimidir” ifadelerine yer verdi.

“ÖNLEM YOK BUNUN NERESİ DEVLET?”

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, hayat pahalılığı ile ilgili söylemlerin yanlış ifade edildiğini kaydeden aktarırken, Haziran ayının da hayat pahalılığına yansıtılacağını belirtti. Denetimsizliğe dikkat çeken Atan, “Serbest piyasa anlayışı ve denetimsizlik bu memleketin sonunu getiriyor” dedi. Atan ayrıca, “Yükselen kiralara karşı hiçbir tedbir yok, denetim yok, mallar toprağı ile birlikte satılıyor, önlem yok, neresi devlet? Devletin ismi var cismi yok” diyerek, yabancılara yönelik kontrolsüz gayrimenkul satışlarına tepki gösterdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu