KıbrısManşetToplum

Genç işletmeci Direktör, yürürlüğe giren “plastik kullanımının yasaklanması” yasasını eleştirdi

Waycup Cafe’nin genç işletmecisi Işıl Direktör, 10 Temmuz’da yürürlüğe giren “tek kullanımlık plastik ürünlerin yasaklanması” yasası ile ile ilgili olarak sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, işletmecilerin göz göre göre batırıldığını karar alınmadan önce önlem alınabilmesi için 2-3 seneye ihtiyaç olduğunu belirtti.

“ALDIĞIM BİNLERCE DOLARLIK MAKİNA ÇÖP OLDU”

İşletmeci Işıl Direktör yaptığı paylaşımda;

“Gelişen çağa ayak uydurmaya çalışarak 2021’den beri pet bardakların ağızlarını kapatmak için Çin’den sipariş verip, 1-2 ay önce tedarik ettiğim binlerce dolarlık bir makine “Sırf” iş hacmimi arttırıp paket yapıp, müşteri memnuniyeti sağlayabilmek için, 10 Temmuz’da geçen yasa gereği pet bardak kullanımının yasaklanması ile makine çöp!” dedi.

“SİZİ BİLMEM AMA BEN MECBURUM”
Direktör, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi içerisinde ki şubesinde günde en az 200-300 bardak kahve yapıldığını ve cam bardak kullanımının bu iş yükü içerisinde çok zor olduğunu belirtti.

Direktör: “Biz mutlu muyuz sizce pet bardak kullanıp, ürün maliyeti arttırarak? Boş bardak+kapak+pipet= 5/6₺ ! ama mecburuz ! Sizi bilemem ama ben mecburum!” dedi.

“ÖNLEM ALMAMIZ İÇİN EN AZ 2-3 SENE GEREKLİ”
Batmamak için, üretip satış yapabilmek için mecbur olduğunu belirten Direktör, senenin başında 50.000 adet Pet Bardak satın aldığını yasanın çıkmasının ardından aldığı bardakları ne yapacağını sordu?

Direktör işletme sahiplerine karar alınmadan önce bu süreçte geçiş süresi olarak, önlem alabilmeleri için en az 2-3 sene verilmesi gerektiğini belirtti.

“GÖZ GÖRE GÖRE BATIRILIYORUZ!”

“Ben bir işletmeci olarak bu alınan kararı sonuna kadar kınıyorum” diyen Direktör, hükümetin ülkede plastik ürün üretimi yapan insanların gözler önünde batmasına nasıl izin verdiklerini merak ettiğini belirtti.

Direktör; “Yurtdışında da yaşamış, bi rkaç adım mesafemizde Avrupa Birliği üyesi olan bir ülkeyede giden gelen bir kişi olarak alınan bu kararı sonuna kadar kınıyorum!” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu