DünyaGenelManşetTürkiye

İngiltere’den Türkiye ve Suriye’ye 25 milyon sterlinlik ‘deprem’ yardımı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem birçok ilde ağır yıkıma yol açtı. Dünyanın dört bir yanından deprem bölgesine yardımlar sevk edildi. İngiltere de söz konusu depreme ilişkin Türkiye ve Suriye’ye 25 milyon sterlinlik yardım yapacağını belirtti.

Türkiye Kahramanmaraş merkezli depremler  ile hüzne boğuldu. 10 ilde ağır yıkıma yol açan söz konusu depremler ile binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Deprem bölgesinde yaşayan milyonlarca vatandaşımızın bir nebze de olsa yaralarını sarmak için Türkiye seferber oldu. Yurdun dört bir yanında toplanan yardımlar bölgeye sevk edildi. Millet olarak tek yürek olduğumuz bugünlerde dünyanın farklı noktalarından da yardımlar gelmeye devam ediyor.

İNGİLTERE’DEN 25 MİLYON STERLİNLİK YARDIM

İngiltere de yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında yapacağı yardımı açıkladı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan duyuruda, Türkiye ve Suriye’ye 25 milyon sterlinlik yardım paketi sağlanacağı aktarıldı. Yardım paketi çerçevesinde soğuk kış şartlarında evsiz kalan aileler için çadırlar ve battaniyeler de bulunuyor. İngiltere tarafından Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde kurulan ve içerisinde bulunan ameliyathanede 24 saat sağlık hizmeti verilen sahra hastanesindeki çalışmaların devamlılığının sağlanması için de maddi desteğin süreği belirtildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu