KıbrısManşetSiyasetToplum

“Gençler, Karpaz’dan göç ediyor”

Dipkarpaz Çevre Koruma ve Sosyal Aktivite Derneği Başkanı Fırat Borak, bölgedeki ekonomik zorlukların gençleri köylerinden uzaklaştırdığını dile getirdi

Dipkarpaz Çevre Koruma ve Sosyal Aktivite Derneği Başkanı Fırat Borak, bölgedeki ekonomik zorlukların gençleri köylerinden uzaklaştırdığını dile getirdi.

“YENİ İŞ SAHALARI AÇILMALI”
 Dipkarpaz Çevre Koruma ve Sosyal Aktivite Derneği Başkanı Fırat Borak, bölgenin içinde bulunduğu ekonomik zorlukların, gençlerin her geçen gün köylerden uzaklaşmasına ve ekonomik anlamda köylerin boşalmasına yol açtığını bildirdi. Borak, Dernek adına yaptığı açıklamada, bölge gençlerinin köylerde kalıcı olması için öncelikle, yeni iş sahalarının açılması, eko-agro turizmin desteklenmesi, kırsal kesim arsası dağıtılmayan bölgelerde gençlerin faydalanacağı arsaların açılması, sosyal konut projelerinin hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

“SAHİP OLDUĞUMUZ TOPRAKLARDA İŞÇİ BİLE OLAMAYACAĞIZ”
Borak, açıklamasında, aksi takdirde tek kurtuluş olarak görülen ‘’Tarlamı satayım hayatım kurtulsun’’ düşüncesinin, gün geçtikçe artmaya devam edeceğini ve halkın sahibi olduğu topraklarda işçi dahi olamayacağı konuma geleceği uyarısında bulundu. Bölgede yapılaşma hızla artarken, bölge gençlerinin kendi evlerini dahi inşa edemediğinden yakınan Borak, özellikle işsizliğin bölgenin en önemli sorunu olduğunu ifade etti. Ülke genelinde hayvan üreticisi ve çiftçilerin durumunun ortada olduğunu ve bölge halkının da yavaş yavaş üretimden kopmaya başladığını kaydeden Borak, Karpaz bölgesinden göçü önlemek için hükümetin bir an önce bölgeye el uzatması gerektiğini vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu