KıbrısManşet

Okkalı zam arama motorlarında tüm politikacılardan daha ön planda

Tüp gaza yapılan okkalı zam internet arama motorlarında Cumhurbaşkanı Tatar başta olmak üzere tüm politikacılardan daha ön plana çıktı

Tüp gaza yapılan okkalı zam internet arama motorlarında Cumhurbaşkanı Tatar başta olmak üzere tüm politikacılardan daha ön plana çıktı

HABERLERİN ODAĞINDA ZAMLAR VAR… KKTC’nin 5’nci Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yaptığı açıklamalar, sosyal medya paylaşımlarıyla her zamana gündemde kalmayı başaran bir politikacı olarak dikkati çekiyor. Ancak, ülkede son dönemlerde Tatar’dan daha popüler olan başlıklar ortaya çıktı. Bir ülkede daha iki gün önce koronavirüs testleri pozitif çıkan Cumhurbaşkanı’ndan daha öne çıkan gelişmelerin neler olabileceği, doğal bir merak konusu tabii ki. Bunun için başvurulacak yöntemlerden biri de internet arama motorları. Sonuçlar, basının ve dolayısıyla halkın gündeminde zamların baskın olduğunu gösteriyor.

 

TÜP GAZ HÜKÜMET ÇALIŞMALARINI BASTIRDI… İnternet arama motorlarından Google’da bugünlerde yapacağınız aramalarda Kuzey Kıbrıs’ın en popüler başlıklarının tüp gaz ve zam olduğu görülüyor. Ayrıca, yakıt, elektrik, zam ve bakımevleri başlıkları da ülkedeki neredeyse tüm politikacılardan daha popüler başlıklar olarak dikkati çekiyor. Hem de seçimlerin hemen arkasından hükümet kurma çalışmalarının yaşandığı dönemde. Konuyla ilgili olarak danıştığımız sosyal uzmanlar, “Seçim döneminde bireysel çıkarlarını ön plana koyup sandığa giden seçmen, seçim sonrasında hayatın gerçeklerine dönerek, toplumsal sorunlarla yüzleşmeye başladı” değerlendirmesinde bulundu.

 

HANGİ BAŞLIK DAHA POPÜLER… TİKEN ekibi olarak dün saat 13.00 sıralarında yaptığımız araştırmaya göre “son 24 saatte” tüp gaza yapılan 200 TL’lik zam, tam 1,230 (bin 230) kez haberlerin konusu oldu. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın koronavirüse yakalandığı konusu ise aynı süre içinde internete düşen haberler içinde 593 kez kullanıldı. Bu kapsam içinde Başbakan ve UBP Lideri Faiz Sucuoğlu’nun hükümet kurma çalışmaları 283 kez, CTP Lideri Tufan Erhürman’ın açıklamaları 278 kez, HP Lideri Kudret Özersay’ın açıklamaları 124 kez, YDP Lideri Erhan Arıklı’nın açıklamaları 109 kez ve DP Lideri Fikri Ataoğlu’nun açıklamaları ise 53 kez haberler içinde geçti. Elektrik ve yakıta beklenen zamlar ise toplamda 370 kez karşımıza çıkıyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu