DünyaGenelManşet

Gezecek ülke kalmayınca kendi ülkesini kurdu: “Slowjamastan Sultanı”

Randy “R Dub!” Williams isimli bir DJ, "Gezecek ülke kalmamıştı, ben de kendi ülkemi yarattım" diyerek "Slowjamastan Cumhuriyeti"ni kurdu. Williams Türkiye basınına yansıyan haberlere de yanıt verdi.

Randy “R Dub!” Williams isimli bir DJ, “Gezecek ülke kalmamıştı, ben de kendi ülkemi yarattım” diyerek “Slowjamastan Cumhuriyeti”ni kurdu. Williams Türkiye basınına yansıyan haberlere de yanıt verdi.

Randy “R Dub!” Williams isimli bir DJ, “Slowjamastan Cumhuriyeti” ismiyle kendi ülkesini kurdu. Kendisine “Slowjamastan Sultanı” diyen Williams, “Ülke kalmamıştı, ben de kendi ülkemi yarattım” dedi. CNN International’ın uluslararası kamuoyuna duyurduğu haberin ardından Türkiye basınına da yansıyan haberleri “Slowjamastan Cumhuriyeti” isimli Twitter hesabından alıntılayan Williams, Türkiye’den bir fotoğrafını da paylaşarak, “Sultanımız Türkiye’yi seviyor!” ifadelerini kullandı.

CNN’in haberine göre, dünyadaki tüm ülkeleri ziyaret etmeye karar veren Williams, Birleşmiş Milletler’in (BM) tanıdığı tek bir ülke kalana kadar dünyayı gezdi. Ardından ABD’nin California eyaletindeki bir çölde yaklaşık 44 bin metrekarelik bir arazi satın alarak burada kendi ülkesini kurdu, kurduğu ülkeye de sunduğu radyo programının adını verdi.

KENDİ PASAPORTU, BAYRAĞI, MİLLİ MARŞI, PARA BİRİMİ VAR

1 Aralık 2021’de yerel saatle 12.26’da ABD’den bağımsızlığını ilan eden Williams, ülkesinin ABD’den ayrılışını başkent Dublândia’daki açık hava ofisinden canlı yayınladı. Williams o günden bu güne geçen iki yıl içinde ülkede “Crocs” marka terlik giymeyi yasaklamak gibi bir dizi farklı yasaya da imza attı. Ülkenin aynı zamanda kendi pasaportu, kendi bayrağı, kendi milli marşı ve “duble” olarak bilinen kendi para birimi bulunuyor.

Williams’ın söylediğine göre, ülkenin 500’ün üzerinde kayıtlı vatandaşı da var. 4 bin 500’ün üzerinde kişi de ya şartlı olarak vatandaşlığa kabul edilmiş durumda ya da vatandaşlık alacakları günü bekliyorlar. Williams, listesindeki son yer olan Türkmenistan’ı da yakında ziyaret edeceğini söylerken, turistleri de Slowjamastan’ı ziyaret etmeye çağırdı.

‘ÇOĞU ZAMAN DİKTATÖRLÜĞÜZ’

Ülkeyi tanıtırken “Çoğu zaman diktatörlüğüz” diyen Randy “R Dub!” Williams, “Zaman zaman özel oylama törenleri ve referandumlar yapacağız. Geçenlerde yurttaşların milli meyvemiz, sporumuz ve hayvanımızın adının ne olması gerektiğine dair oy kullanmasına izin verdim” dedi. Bir ülkenin adında hem ‘cumhuriyet’ ifadesinin geçmesinin hem de ‘diktatörlük’ olmasının çelişkili olduğuna dikkat çeken CNN, Williams’ın ‘Kuzey Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ gibi yerlerdeki kişilik kültlerine ve tezatlıklara işaret ettiğini aktardı. Kendisinin Slowjamastan pasaportunu ABD, Güney Afrika ve Yeni Zelanda gibi 16 farklı ülkede damgalattığını belirten Williams, diğer ülkelerle diplomatik ilişki kurmaya çalıştığını belirtti.

Bağımsız olduğunu iddia eden ancak diğer devletler ve uluslararası kuruluşlar tarafından tanınmayan Slowjamastan gibi yerlere mikro ulus ismi veriliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu