GenelKıbrısManşetSpor

GG, Bosna’dan “Yıldırım” gibi geçti

KKTC Hentbol Federasyonu ve Gençlik Gücü Hentbol Takımı’nın Bosna Hersek çıkarması genelde spor özelde ise hentbol camiası adına mutluluk verirken gelecek yıllar için de umut oldu.

HENTBOLDA BOSNA HERSEK HEYECANI YAŞANDI

Hentbolda son iki sezonda üs üste lig şampiyonu olan, federasyon ve süper kupaları da müzesine götüren Gençlik Gücü Hentbol Takımı, bu başarıların karşılığını Bosna Hersek’te katıldıkları uluslararası turnuva ile yaşadılar. KKTC Hentbol Federasyonu yönetim kurulunun girişimleri ve desteği yanı sıra sponsor Chinaa Bazaar Direktörü Mazhar Iqbal Choudhry’nin de katkılarıyla GG Hentbol Takımı, geçtiğimiz hafta sonu Bosna Hersek’te özel bir turnuvada uluslararası heyecan yaşadı. Turnuvaya Hentbol Federasyonu yönetimi adına katılan başkan Bahadır Ayhan, yönetim kurulu üyesi Ediz Arıkan ve Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Konnolu da bu Bosna Hersek’te önemli temaslarda bulundu.

GENÇLİK GÜCÜ’NÜN ULUSLARARASI TURNUVASI

Gençlik Gücü Hentbol Takımı, ülkemiz adına geçtiğimiz hafta sonu Bosna Hersek’te düzenlenen Uluslararası Zaim Kobilica Turnuvası’na katıldı. 8 yıldır 8 takımın katılımı ile düzenlenen turnuvaya bu yıl Covid-19 pandemisi nedeniyle 4 takım katıldı. Turnuvada ev sahibi olarak geçtiğimiz yıl Bosna Hersek 1. Ligi’nin finalisti olan RK Çelik, Bosna Hersek Premier Lig ekibi RK ISKRA, Kuzey Kantonu 1. Lig ekibi RK Jajne ve ülkemizin şampiyon takımı Gençlik Gücü yer aldı.

GG DENEYİM KAZANDI, ŞEMSİ YILDIRIM EN İYİ KALECİ SEÇİLDİ

Turnuvada iki maça çıkan temsilcimiz ilk müsabakasında RK ISKRA ile karşılaştı. Gençlik Gücü, profesyonel bir takım olan rakibine 41-27’lik skorla mağlup oldu. GG ikinci maçında RK Jajne ile karşılaştı. Temsilcimiz başa baş götürdüğü bu mücadeleyi ise 30-28’lik skorla kaybetti. Turnuva sonunda düzenlenen ödül töreninde Hentbol Federasyonu yönetimini ve Genlik Gücü takımını en çok mutlu edenler olaylardan birisi ise temsilcimizin kalecisi Şemsi Yıldırım’ın maç boyunca muhteşem kurtarışla imza atmasıyla turnuvanın en iyi kalecisi seçilerek bu özel ödüle layık görülmesi oldu.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu