KıbrısManşet

GİKAD, “Kadına Dair Her şey” adı altında, bir motivasyon etkinliği düzenledi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, girişimleriyle örnek olan, hikayeleriyle ilham veren ve kadınları ileriye taşımak için güçlerimi birleştirmenin gerekliliğine inanan 35 kadının öncülüğünde ve yüze yakın üyesiyle, 8 Mart 2021’de kurulan Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği,birinci yaşını ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü çeşitli etkinliklerle kutluyor..

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, girişimleriyle örnek olan, hikayeleriyle ilham veren ve kadınları ileriye taşımak için güçlerimi birleştirmenin gerekliliğine inanan 35 kadının öncülüğünde ve yüze yakın üyesiyle, 8 Mart 2021’de kurulan Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği, birinci yaşını ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü çeşitli etkinliklerle kutluyor..
Kadınların , ekonomi , bilim , siyaset, sanat ve sosyal sorumluluk projelerinde sadece katılımcı değil yön ve karar veren bireyler olarak yer almalarına katkı sağlamak amacıyla , “Sözümüzün Kadınıyız” sloganıyla faaliyete geçen GİKAD, bugün bu kapsamda, Girne Acapulco Resort Otel’de, “Kadına Dair Her şey” adı altında, bir motivasyon etkinliği düzenledi.
Etkinliğe Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar da katıldı.


Yurt dışından, alanında uzman konuşmacıların katılımcılara, ruh ve beden sağlığı, güzellik, dengeli beslenme, stil, makyaj teknikleri konularında sunumlar yaptığı etkinlikte ayrıca, 3. Üreten Kadın Pazarı da kuruldu ve kadınların el emeği göz nuru ürünlerin satışları yapıldı.
Etkinliğin açılışında konuşan Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı İçim Çağıner Kavuklu, kalbi insan sevgisiyle dolu, beyni ve bedeni kendisinden başkaları için de çalışan her kadının güzel kadın olduğunu belirterek, GİKAD olarak , böyle güzle kadınlarla gönül birliği içinde çalışmaktan gurur ve onur duyduklarını ifade etti.
Kadınlar, son nefeslerine kadar mücadele ederek, bin kez düşse de bin kez ayağa kalkabilecek güçte olduğunu vurgulayan İçim Çağıner Kavuklu, “Hayatta her alanda ailede, işte, bilimde, sanatta, sosyal yaşantıda hep daha çok gayret sarf eden tarafız, hayatı kolaylaştıranız. Kadın varsa hayat vardır” diye konuştu.


Pandemi, ekonomik sıkıntılar, yangın sel gibi doğal afetlerin ardından şimdi de Ukrayna’da yaşanan savaş nedeniyle, insan oğlunun , derin bir endişe , korku ve ümitsizlikle sarmalandığını kaydeden Kavuklu, “Biz yine de ensemizi karartmayıp, geleceğe umutla bakmalıyız. Bu günleri, daha çabuk, daha kolay, daha az hasarlarla geride bırakabilmek için birbirimize daha çok sarılıp, dinlemeye, anlamaya, hoşgörülü olmaya çalışacağız. Sıkıntılarımızı da yaşadığımız güzellikleri paylaşmalıyız” diye konuştu.
Etkinliğini düzenlemekteki amaçlarının bu puslu günlerde motivasyonları arttırmak olduğunu ifade eden Kavuklu, bu motivasyonla geleceğe daha umutla bakıp, kadını her alanda güçlendirmek için birlik içinde durmadan çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.
Kadını güçlendirmek , toplumda ve dünyada, her alanda öncü ve karar verici mekanizmalara taşımak amacıyla, daha yapılacak çok iş olduğunu vurgulayan İçim Çağıner Kavuklu, Dünya Ekonomik Formu raporlarında yer alan rakamlara değindi.
Dünya Ekonomik Form raporlarına göre, yüzde ellisi kadın olan dünyada, kadın ve erkeğin eşit olabilmesi için 100 yıl geçmesi gerektiğini dile getiren Kavuklu, bu sürenin pandeminin ardından 136 yıla çıktığına dikkat çekti.
“Bu adaletsizliği asla kabul edemeyiz. Önümüze çıkan her engeli aşmaya, her zinciri birlikte kırmaya çalışacağız” diyen Kavuklu, GİKAD’ın , kadınları sosyal ve ekonomik olarak güçlendirerek, fırsat eşitliğini yakalamalarını sağlamak için hiç durmadan çalışacağını vurguladı.
Bugün gerçekleşen etkinliği , yoğun iş tempolarına rağmen, bu amaç için özveriyle çalışan kadınların ruhlarına, ,iç ve dış dünyalarına dokunarak, onlara motivasyon sağlamak amacıyla düzenlediklerini ifade eden Kavuklu, Türkiye ve Yunanistan’dan “Kadına Dair Her şey “etkinliğine katılarak, çok değerli bilgilerle katkı sağlayan tüm konuşmacılara da teşekkür etti.


Etkinliğe katılanların , buradan zenginleşerek ayrılacağına inanç belirten Kavuklu, GİKAD’ın her alanda mentörlüğe devam edeceğini de kaydetti.
Konuşmasının sonunda, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar’a da GİKAD’a desteklerinden dolayı teşekkür eden Kavuklu, hayatın her alanında kadın dayanışmasının büyük önem taşıdığına vurgu yaptı..
“Kadına Dair Herşey” motivasyon etkinliğinde, Psikolog Profesör Doktor Zümra Atalay , “Şimdi ve Burada Ruh ve Beden Bir Arada”, Dermatoloji Uzmanı –Uzman Doktor Makbule Dündar ve Anestezi Teknikeri Hemşire Esra Şeker “Cilt ve Rejunevasyon Tedavilerine Genel Bakış”, Diyetisyen Vildan Çelik “ Bağırsak Sağlığı ve Anti –aging”, Pilates Eğitmeni Açelya Karaca “ Dengeli Vücut, Dengeli Hayat”, Modacı Figen Bağzıbağlı “Senin Stilin Ne”, MAC Makyaj Sanatçısı Maria Gida “Makyaj Teknikleri” konulu sunumlar gerçekleştirdi.
Motivasyon etkinliğine katılan konuşmacılara, teşekkür plaketleri de sunuldu.
Gün boyunca, 3. Üreten Kadın Pazarında da , ülkenin dört bir yanından, gelen üreten girişimci kadınların el emeği ürünlerin satışı yapıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu