GenelKıbrısManşetSiyaset

Girişim yaptık eti ucuzlattık palyatif çözümdür

Başbakan Ünal Üstel’in girişim yaptıktan sonra et fiyatlarında indirime gidildi açıklamasından sonra 4 farklı yerde kasap arkadaşlara sordum, et fiyatlarında ne kadar indirime gittiniz diye. 3 kasap henüz düzenleme yapmadığını söyledi. 1 kasap ise benim indirimden haberim yoktur dedi.
Dolayısıyla Başbakan Ünal Bey’in et fiyatlarında indirime gidildi açıklamasından 24 saat sonra bile et fiyatlarında herhangi bir indirime gidilmediğini gördüm.
Burada girişim yaptık et fiyatlarını düşürdük demek yerine, palyatif çözümler yerine köklü çözümlere ihtiyacımız vardır. Girişim yaptık oldu gibi bir yaklaşımla hiçbir soruna kalıcı çözümler üretemezsiniz. Zira her şeyden önce bunca zamandır et fiyatlarının bu kadar fahiş fiyatla satılmasının nedenlerinin ortaya çıkarılması gerekiyor.
Ve elbette sorunun çözülmesi için yapılması gerekenleri de bir plan program içinde hayata geçirmek gerekiyor. Hayvan üreticileri ile kasapların ticari ilişkisindeki oranın tüketiciye yansımasında anormal şekilde yükselen ederin nedenlerini masaya yatırıp radikal kararlar alınması gerekiyor.
Devlet olarak bunu yapmak zaruiyeti bu kadar elzem bir hal almışken, girişim yaptık et fiyatlarını indirdik acizliğinden kurtulmak gerekiyor.Piyasa denetimi başta olmak üzere, gerekiyorsa et ithaline de izin verilerek halkın makul fiyatlarla ete erişimini sağlamak ülkeyi yönetenlerin becerisine kalmıştır. Yoksa ağızdan çıkan 4,5 cümle ile et ucuzlamaz. Nitekim ucuzlamadı. Başbakan Ünal Üstel’i yalancı duruma düşüren ise ucuz politika hevesidir.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu